ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ναι και στις εφημερίες και στο κλινικό έργο από τους πανεπιστημιακούς υποτρόφους του ΕΣΥ

Κανονικά εφημερεύουν οι πανεπιστημιακοί υπότροφοι που απασχολούνται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και ειδικότερα σε πανεπιστημιακές κλινικές, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας κ. Θάνου Δημόπουλου.

Ναι και στις εφημερίες και στο κλινικό έργο από τους πανεπιστημιακούς υποτρόφους του ΕΣΥ

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην εγκύκλιο, επιστήμονες ανεγνωρισμένου επιστημονικού κύρους είτε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος είτε υποψήφιοι διδάκτορες είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας, θα μπορούν να απασχολούνται ως πανεπιστημιακοί υπότροφοι δια πράξεως του οικείου Τμήματος, για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου, καθοριζόμενου δια της συμβάσεως.

Οι εν λόγω ιατροί έχουν καθήκον και υποχρέωση να συμμετέχουν, στο πλαίσιο της επιστημονικής δραστηριότητας μίας πανεπιστημιακής κλινικής, στο κλινικό έργο οποιασδήποτε μορφής, στις ιατρικές πράξεις εν συνόλω και στις εφημερίες, όπως καθορίζεται από τις συμβάσεις τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 45 του Ν. 3205/2003, η συμμετοχή των μελών διδακτικού επιστημονικού προσωπικού (ΔΕΠ) τμημάτων Ιατρικής και όλων των γιατρών που με οποιαδήποτε σχέση προσφέρουν υπηρεσία στα νοσοκομεία στο πρόγραμμα εφημεριών είναι υποχρεωτική για όλους τους βαθμούς και βαθμίδες, σύμφωνα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες.

Να σημειωθεί, ότι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των εν λόγω πανεπιστημιακών υποοτρόφων, είναι αντίστοιχα με την εκπαιδευτική βαθμίδα προς την οποία έχουν εξομοιωθεί βάσει των προσόντων τους.