ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επαναλειτουργούν οι κλίνες ΜΕΘ & ΜΑΦ - Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αμείβει τους 170 νοσηλευτές μέχρι την νέα προκήρυξη

Παρατείνεται με σημερινή απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ η συνέχιση της αμοιβής των νοσηλευτών ΜΕΘ και ΜΑΦ μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη, επανατοποθετώντας στις θέσεις τους όλους τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει από την αρχή του Οκτώβρη.

Επαναλειτουργούν οι κλίνες ΜΕΘ & ΜΑΦ - Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αμείβει τους 170 νοσηλευτές μέχρι την νέα προκήρυξη

Ειδικότερα, κατόπιν των συνεχιζόμενων και κλιμακούμενων πιέσεων από την ΕΝΕ σχετικά με τη λήξη των συμβάσεων των 170 Νοσηλευτών των ΜΕΘ και ΜΑΦ, κάτι που οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας δεκάδων πολύτιμων κλινών, το ΚΕΕΛΠΝΟ με σημερινή του απόφαση, κατόπιν εισήγησης του προέδρου κ. Γιαννόπουλου, παρατείνει τη συνέχιση της αμοιβής των εν λόγω νοσηλευτών μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη, επανατοποθετώντας στις θέσεις τους όλους τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει από την αρχή του Οκτώβρη.

Η ΕΝΕ, μετά την εξεύρεση της λύσης τούτης, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ικανοποίηση των συναδέλφων και την επαναλειτουργία των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, πλην όμως υποστηρίζει σθεναρά την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, κάτι που θα επιτευχθεί μόνον με την πρόσληψη μονίμων νοσηλευτών.

Κλείνοντας, όπως αναφέρει η ΕΝΕ, θεωρούμε αυτονόητη τη δρομολόγηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, όλων εκείνων των διαδικασιών που θα απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης του παρόντος προβλήματος, ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σε παρόμοιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ