ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχονται προσλήψεις στο ΕΣΥ με προτεραιότητα επικουρικούς στην Δυτ. Μακεδονία

Έρχονται προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γεγονός που δημιουργεί σχετική ανακούφιση στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στα όρια της επγγελματικής τους εξουθένωσης.

Έρχονται προσλήψεις στο ΕΣΥ με προτεραιότητα επικουρικούς στην Δυτ. Μακεδονία

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Αυγής του Σαβάτου, μετά από συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης με τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, εντός των επόμενων 15 ημερών, αναμένεται να προσληφθούν 34 επικουρικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων σε νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας. Επιπλέον, τουλάχιστον 10 διασώστες και οδηγοί αναμένεται να ενταχθούν στις 100 θέσεις που θα προκηρυχθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ταυτόχρονα, υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, για λειτουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στον Λευκώνα Πρεσπών με την συνδρομή του δήμου Πρεσπών και την συνεργασία της 3ης ΥΠΕ.

Επίσης σε δεύτερο χρόνο,αναμένεται η τοποθέτηση 500 επικουρικών γιατρών με προτεραιότητα στην Δυτ. Μακεδονία, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να προκηρυχθούν 900 θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ προγραμματίζεται και η προκήρυξη 2.400 θέσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ,εκ των οποίων οι 600 αφορούν γιατρούς, που θα καλύψουν κενά στην περιφέρεια.