ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νομοθετική ρύθμιση Ξανθού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Κ. Μπακογιάννη

Νομοθετική Ρύθμιση, με την οποία θα μπορεί μία Περιφέρεια να προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους αγροτικούς γιατρούς και υλικά πρώτης ανάγκης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Νομοθετική ρύθμιση Ξανθού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Κ. Μπακογιάννη

Αυτό έγινε γνωστό χθες, Δευτέρα, μετά την συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπακογιάννη προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δεν επιτρέπει στην Περιφέρεια να προσφέρει οικονομικά κίνητρα στους αγροτικούς γιατρούς και υλικά πρώτης ανάγκης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό το θέμα του Νοσοκομείου Λαμίας, το οποίο από τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχει διοικητή, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο θα δοθεί λύση από το Υπουργείο.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο και για το κλειστό γραφείο της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία, το οποίο δημιουργεί σημαντικά κενά στη λειτουργία των μονάδων υγείας της Στερεάς Ελλάδας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο να διοικείται από τη Λάρισα η Στερεά Ελλάδα και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφερειακής Αρχής για νέα χάραξη των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε αυτές να ταυτίζονται με τις Αιρετές Περιφέρειες, με τον Υπουργό να δεσμεύεται, από την πλευρά του, να επαναλειτουργήσει το εν λόγω γραφείο στη Λαμία.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ειδικότερα:

«Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μας επιτραπεί να βοηθήσουμε, ώστε όλες οι οικογένειες της Περιφέρειάς μας να έχουν τις παροχές υγείας που τους πρέπουν. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτα, γιατί δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά προτιμήσαμε να εμπλακούμε ενεργά, γιατί έχουμε ηθική υποχρέωση. Γι' αυτό περιμένω από τη θεωρία να περάσουμε στην πράξη και να έρθει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση. Ταυτόχρονα, είμαστε σε φάση αναμονής του ορισμού του νέου διοικητή στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά και της επαναλειτουργίας του Γραφείου της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία».

Διαβάστε ακόμη:

Ανάσα Ξανθού στην υγεία: Ενέκρινε πιστώσεις 250 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ και 60 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ