ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Αμανή στην Χίο χωρίς γιατρό - Στον αέρα η ιατρική περίθαλψη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι πολίτες στην Χίο και συγκεκριμένα στην Αμανή, όπου μετά την απόφαση μετάθεσης του μοναδικού γενικού γιατρού από το ήδη αποψιλωμένο πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, η ιατρική περίθαλψη βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η Αμανή στην Χίο χωρίς γιατρό - Στον αέρα η ιατρική περίθαλψη

Ο συγκεκριμένος γιατρός μετατίθεται στο τριθέσιο ιατρείο Καρδαμύλων, όπου ήδη υπηρετούν δύο γιατροί, αναφέρει ο Σύλλογος.

«Η μετάθεση αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αντικατάστασή του γενικού ιατρού στη Βολισσό, παρά τις συνεχείς προσπάθειες, για καλύτερη υγειονομική θωράκιση της περιοχής, του Συλλόγου μας και κυρίως των κατοίκων της Αμανής», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Καταγγέλλει δε ότι «η ανωτέρω ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή, παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές».

Ο ΙΣΧ, καυτηριάζει, τέλος, την 2η ΔΥΠΕ, η οποία «συνεχίζει τις άστοχες ενέργειες στα υγειονομικά ζητήματα στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσες, χωρίς να έχει την σωστή ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν».

Διαβάστε ακόμη:

175 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ από Ξανθό & Πολάκη μέχρι τέλος του χρόνου και επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στο νοσ. Παπαγεωργίου