ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

175 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ από Ξανθό & Πολάκη μέχρι τέλος του χρόνου και επιχορήγηση 4,7 εκατ. ευρώ στο νοσ. Παπαγεωργίου

Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με το ποσό των 4.700.000 υπέγραψε χθες ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

175 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ από Ξανθό & Πολάκη μέχρι τέλος του χρόνου και επιχορήγηση 4,7 εκατ. ευρώ στο νοσ. Παπαγεωργίου

Παράλληλα, με παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού, Παύλου Πολάκη, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΕΟΠΥΥ θα έχει αποπληρώσει σημαντικό μέρος των οφειλών του προς το Νοσοκομείο, ύψους 10.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 850.000.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 175.000.000 της επιχορήγησης του 2015 θα δοθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει νοσοκομείο και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού καθώς παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια υγεία.

Εν τω μεταξύ, πιστώσεις ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για τα νοσοκομεία της χώρας ενέκρινε πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, καθώς και επιχορήγηση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη:

Ανάσα Ξανθού στην υγεία: Ενέκρινε πιστώσεις 250 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ και 60 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ