ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αρχίζει η μάχη των... επιγόνων στο νοσoκομείο Χίου

Το «πράσινο φως» για να αρχίσει και επισήμως η μάχη των... επιγόνων στο ακέφαλο πλέον νοσοκομείο Χίου, θα δώσει την προσεχή Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ο παραιτηθείς διοικητής του κ. Γιώργος Επιτροπάκης.

Αρχίζει η μάχη των... επιγόνων στο νοσoκομείο Χίου

Την δική του προ ημερών παραίτηση ακολούθησαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, οι παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα του κ. Γεωργίου Μοσχούρη, αντιπροέδρου, καθώς και της αναπληρώτριάς του κυρίας Μαριάννας Ραπίτου, της κυρίας Μαρίας Μπατά και της αναπληρώτριάς της κυρίας Μαρίας Λαγούδη.

Σημειώνουμε ότι έχει ήδη λήξει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η θητεία του κ. Λάκη Χαλκιά, διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών και αναπληρωτή διοικητή, καθώς και του κ. Γιάννη Στεφανίδη από την θέση του διευθυντή του Νοσοκομείου, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Εν τω μεταξύ, την προσεχή Τρίτη αρχίζει η δεκαήμερη προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την θέση του διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών και αναπληρωτή διοικητή.

Οι υποψηφιότητες θα κριθούν αρχικά από το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια τρία ονόματα θα διαβιβασθούν στον διοικητή της 2ης ΠΥΔΕ, ο οποίος και θα αποφασίσει τον ορισμό του διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες υποψήφιοι για την συγκεκριμένη θέση φέρονται –μέχρι στιγμής– η κυρία Ελένη Βουτιέρου και οι κ.κ. Σπύρος Γανιάρης και Γιάννης Γιαννούλος.

Μετά την παραίτηση του Δ.Σ. αναμένεται εκ μέρους του υπουργείου Υγείας ο ορισμός των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, κάτι που –λόγω των περιστάσεων– επείγει. Τα ονόματα που ακούγονται για τις δύο θέσεις του Δ.Σ. είναι του κ. Κώστα Αντύπα, συνταξιούχου γιατρού και του κ. Νίκου Μονογιούδη, οδοντίατρου.

Σε κάθε περίπτωση ο παραιτηθείς διοικητής κ. Επιτροπάκης έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στη θέση του για εύλογο χρονικό διάστημα έως ότου ορισθεί ο αντικαταστάτης του.

Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν ορισθεί αντικαταστάτης του την διοίκηση θα μπορεί να ασκεί ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών, ενώ στην θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, που καταλαμβάνει ο διοικητής, θα την ασκεί ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Πηγή: astraparis