ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

4ο Συνέδριο Ασθενών: Σταδιακά η διείσδυση των γενοσήμων - Ανύπαρκτη η ΠΦΥ & καταστροφική για το ΕΣΥ

Ανύπαρκτη είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό για όλο το σύστημα και το ΕΣΥ.

4ο Συνέδριο Ασθενών: Σταδιακά η διείσδυση των γενοσήμων - Ανύπαρκτη η ΠΦΥ & καταστροφική για το ΕΣΥ

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, μιλώντας στο 4ο συνέδριο Ασθενών στο Caravel, σημειώνοντας, ότι αποτέλεσμα των κακών πολιτικών και χειρισμών στο θέμα της ΠΦΥ, είναι ένας μεγάλος όγκος ασθενών, να συγκεντρώνεται στα νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε κατάρρευση. Και υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα και με τεράστιο όγκο φροντίδας των ασθενών, τα πράγματα είναι πραγματικά δραματικά για την υγεία και την περίθαλψη, τόνισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας κ. Κυριάκος Σουλιώτης αναφέρθηκε στην διείσδυση των γενοσήμων, επισημαίνοντας ότι είναι ουτοπικό να θέλουμε να γίνει γρήγορα αυτό. Θα πρέπει να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα και η αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων στο σύστημα να γίνει σταδιακά. Ο κ. Σουλιώτης έστειλε το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα της ανάπτυξης, καθώς στην υγεία έχουν προχωρήσει όλοι οι ζητούμενοι δείκτες και έχουν επιτευχθεί σχεδόν όλοι οι στόχοι.

Διαβάστε ακόμη:

Το 32% των ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση σε γιατρό

Α. Ξανθός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο σύστημα υγείας & παρεμβάσεις σε ΠΦΥ, ανασφάλιστους, καινοτόμα φάρμακα