ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πότε θα γίνει η εξόφληση των εφημεριών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου στους νοσοκομειακούς

Δρομολογήθηκε από το υπουργείο Υγείας η εξόφληση των εφημεριών του τέταρτου τριμήνου του έτους. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τις οικονομικές υπηρεσίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, τα ποσά θα εκταμιευτούν προς τα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις 30 Νοεμβρίου.

Πότε θα γίνει η εξόφληση των εφημεριών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου στους νοσοκομειακούς

Εντός του Δεκεμβρίου μπορούν να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.

Ο κ. Βαρνάβας καλεί τις Ενώσεις των γιατρών να συνεργαστούν με τα λογιστήρια των νοσοκομείων, ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η ενταλματοποίηση των εφημεριών και να γίνει δυνατή η καταβολή τους.

Η ΟΕΝΓΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διοικητές των ΥΠΕ για την καταβολή των εφημεριών των γιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας – ΠΕΔΥ.

Παράλληλα, έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την καταβολή των οφειλομένων από εφημερίες και την ομαλοποίηση της περαιτέρω καταβολής τους.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας.

Μεταξύ των αιτημάτων, είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και η δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά επίσης να αρθεί το εμπόδιο ένταξης των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η "νόμιμη" απλήρωτη εργασία.

Καλεί τέλος το υπουργείο Υγείας να επαναφέρει στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Διαβάστε επίσης:

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στηρίζουν τους πρόσφυγες - Ειδικές άδειες για τους γιατρούς προτείνει η ΟΕΝΓΕ