ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ειλικρινής Πολάκης για τους διοικητές: Στήνουμε ξανά το ΕΣΥ, γι' αυτό αλλάζουμε τις διοικήσεις

Την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί να στήσει από την αρχή το ΕΣΥ,  ξεδίπλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

Ειλικρινής Πολάκης για τους διοικητές: Στήνουμε ξανά το ΕΣΥ, γι' αυτό αλλάζουμε τις διοικήσεις

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές των επικεφαλής των νοσοκομείων του ΕΣΥ, τους λόγους για τους οποίους προχώρησε η αξιολόγηση της αρμόδιας Επιτροπής, καθώς και την χρηματοδότηση των νοσηλευτηρίων.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τους τελευταίους 3 μήνες δώσαμε 650 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία. Αυξήσαμε το όριο δαπανών κατά 150 εκατ. ευρώ. Και βγαίνουν και λένε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα. Εγώ όμως βλέπω ότι δεν ξεπληρώνονται φάρμακα κ.λπ., αλλά ξεπληρώνονται οι εξωτερικές υπηρεσίες όπως φύλαξη, καθαριότητα κ.λπ. Μου το εξηγείτε λίγο αυτό; Καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Θα μπορούσαν οι διοικήσεις να ξεπληρώσουν προμηθευτές.»

Για τις αλλαγές των διοικήσεων του ΕΣΥ, ανέφερε ότι «τώρα βάζουμε άλλα κριτήρια, θα συνεκτιμηθούν μια σειρά από προσόντα, θα πρέπει να συναινεί η διοίκηση με την κυβερνητική πολιτική, εδώ πάμε να στήσουμε ξανά το ΕΣΥ. Δεν φτάνουν τα κομματικά ένσημα όμως, θα πρέπει να έχει και τα άλλα προσόντα ένας διοικητής, ή υποδιοικητής». Θα κριθούν, κατέληξε, διότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.

Διαβάστε ακόμη:

Σφοδρή επίθεση του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα, για την αξιολόγηση των διοικητών του ΕΣΥ

Διοικητές ΕΣΥ: Η μεγάλη σφαγή, κόπηκαν οι 59 από τους 71 επικεφαλής των νοσοκομείων