ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός από το βήμα της ΕΣΔΥ: Τα φορολογικά έσοδα μπορούν να ενισχύσουν και την κοινωνική πολιτική

Δύο βασικές μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η χώρα προκειμένου να προχωρήσει: Στη δημόσια διοίκηση και στο φορολογικό. Διότι με δίκαια φορολογικά έσοδα, μπορεί να υπάρξει και να ενισχυθεί ακόμη περισότερο η κοινωνική πολιτική.

Ξανθός από το βήμα της ΕΣΔΥ: Τα φορολογικά έσοδα μπορούν να ενισχύσουν και την κοινωνική πολιτική

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, κηρύσσοντας το βράδυ της Πέμπτης την έναρξη του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ με θέμα «Η αναζήτηση ενός νέου σχεδίου για την υγεια και την ιατρική περίθαλψη».

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για διάλογο, συναίνεση και κοινωνική αξιοπιστία, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η κοινωνία, μας επέλεξε, ως τους πιο αξιόπιστους. Παραδέχθηκε ότι η συγκυρία που διανύουμε είναι κρίσιμη, προσθέτοντας ότι έχουμε απόλυτη επίγνωση του μεγάλου βάρους που καλούμεθα να διαχειριστούμε. Βάρος για μία παράταξη που κάποτε ήταν στο περιθώριο. Η κυβέρνηση προσγειώθηκε απότομα σε μια πραγματικότητα πολύ σκληρή και πρέπει να διορθώσει λάθη πολλών δεκαετιών, τόνισε με έμφαση.

Η δημόσια υγεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ο υπουργός, ενώ εξήρε το έργο της ΕΣΔΥ για τις ιδέες αλλά και για τα εργαλεία που παράγει και υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης όλων των εμπλεκομένων του υγειονομικού τομέα.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν επίσης: η Αντιπρόεδρος Α΄ του ΕΟΦ, κ. Δ. Μακριδάκη, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτκών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Π. Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θ. Τρύφων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Α. Κατσίκης και ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Ν. Μανιαδάκης.

Την κεντρική ομιλία της συνεδρίας, με θέμα “The future of health systems: reconsidering health policy and outcomes», εκφώνησε ο Καθηγητής Constantino Sakellarides, Portuguese School of Public Health.

Διαβάστε ακόμη:

Μόνο με συγκεκριμένο σχέδιο & εθνική φαρμακευτική πολιτική θα βγει η χώρα από την κατοχή