ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΕΜΥΥ: Αποφασισμένη να παρέμβει στην διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών του ΕΣΥ

Αποφασισμένοι να παρακολουθήσουν από κοντά όλη την διαδικασία της επιλογής και τοποθέτησης των νέων διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι οι μάνατζερς υγείας και συγκεκριμένα η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας. Η Εταιρεία ευελπιστεί δε, η επιλογή αυτή να γίνει με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια. 

ΕΕΜΥΥ: Αποφασισμένη να παρέμβει στην διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών του ΕΣΥ

Στις 19 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 15:00) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις 146 προκηρυχθείσες θέσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συνολικά μέχρι τρεις (3) θέσεις, σε 1 ή 2 Υγειονομικές Περιφέρειες.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΕΕΜΥΥ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση κατά τη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου, προτίθεται να παρακολουθήσει στενά την όλη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και αξιοκρατικής επιλογής των νέων Διοικητών ώστε, ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα, να καθορίσει τις ενδεχόμενες μετέπειτα δράσεις και παρεμβάσεις του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για τον σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο να γνωστοποιηθούν στην ΕΕΜΥΥ, το αργότερο μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2016, οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν εκ μέρους Μελών της εταιρείας μας. Η ηλεκτρονική γνωστοποίηση στο e-mail info@eemyy.gr πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Αντίγραφο του υποβληθέντος βιογραφικού Europass και

2. Τις Θέσεις για τις οποίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον (Διοικητή ή Αναπλ. Διοικητή και Νοσοκομείο).

Το Αρχείο Υποψηφιοτήτων που θα δημιουργηθεί θα είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο της ΕΕΜΥΥ και θα αποτελέσει βασικό συγκριτικό στοιχείο για την αντικειμενική εκτίμηση της ποιότητας της τελικής επιλογής Διοικητών και Αναπλ. Διοικητών ανά νοσοκομείο.

Διευκρινίζεται ότι αυτή η πρωτοποριακή διαδικασία, όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας, δεν αποβλέπει μόνο στην προστασία των ηθικών δικαιωμάτων και νόμιμων επαγγελματικών συμφερόντων των Μελών της ΕΕΜΥΥ, αλλά υπηρετεί κυρίως την ανάγκη αποτελεσματικής και Ασθενοκεντρικής Διοίκησης των Κρατικών Νοσοκομείων, έναντι κάθε συντεχνιακής, κομματικής ή άλλης, ενδεχόμενης αναξιοκρατικής σκοπιμότητας.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια, η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων που αφορούν σε διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία της επικράτειας. Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη:

Αναρτήθηκε η προκήρυξη για Διοικητές & Αν. Διοικητές Νοσοκομείων

Α. Ξανθός: Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις

Διοικητές ΕΣΥ: Η μεγάλη σφαγή, κόπηκαν οι 59 από τους 71 επικεφαλής των νοσοκομείων