ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γ. Πατούλης: Δεν θα αφήσουμε τον Κατρούγκαλο να μας κλείσει τα ιατρεία

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία των επιστημονικών φορέων που ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Εργασίας καταλήγοντας στην Βουλή των Ελλήνων, συμμετείχε την Πέμπτη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στέλοντας το μήνυμα «Δεν θα αφήσουμε τον Κατρούγκαλο να μας κλείσει τα ιατρεία».

Γ. Πατούλης: Δεν θα αφήσουμε τον Κατρούγκαλο να μας κλείσει τα ιατρεία

Στην πορεία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης με αντιπροσωπεία του ΔΣ και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο κ. Ευριπίδη Μπιλιράκη, τον Ταμία κ. Φώτιο Πατσουράκο και το μέλος κ. Ιωάννη Γαλανόπουλο.

Ο ΙΣΑ και όλοι οι επιστημονικοί φορείς με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, διατράνωσαν την αντίθεση τους στο καταστροφικό προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα σημάνει την οριστική μετανάστευση των ιατρών και το κλείσιμο των ιατρείων και των εργαστηρίων της γειτονιάς, ενώ αντιθέτως ευνοεί μόνο τα μεγάλα καρτέλ.

Εν συνεχεία κατατέθηκε ψήφισμα στη Βουλή στο οποίο επισημαινόταν ότι: «Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου. Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.

Ο ΙΣΑ, καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη βουλή με την Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χριστοδουλοπούλου οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, ενημερώθηκαν, ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα και θα αναμένουν καλύτερη πρόταση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη συγκέντρωση και πορεία πήραν μέρος εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκας, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Τραχήλη, ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Κατσίκης, εκπρόσωποι των δικαστικών επιμελητών κ.α.

Διαβάστε ακόμη:

Σκληραίνουν την στάση τους οι γιατροί για το Ασφαλιστικό - Πορείες και επαφές πριν τις απεργίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ