ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ασφαλιστικό: Ενωμένοι και σήμερα οι γιατροί στην 24ωρη αποχή, στον απόηχο των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ

Στον απόηχο των δηλώσεων του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν», αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, οι γιατροί συνεχίζουν την δική τους πορεία που έχουν χαράξει πάνω στο δύσκολο αυτό θέμα.

Ασφαλιστικό: Ενωμένοι και σήμερα οι γιατροί στην 24ωρη αποχή, στον απόηχο των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ

Έτσι, σε 24ωρη αποχή αλλά και συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας καλεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 11.30 τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Για ακόμη μία φορά, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί ταφόπλακα για το ασφαλιστικό, καλώντας τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στην πορεία διαμαρτυρίας.

Και η ΕΙΝΑΠ όμως, με απόφασή της συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό σήμερα, μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας. Η ΕΙΝΑΠ έκανε γνωστό ότι θα στηρίξει τα μέλη της που θα συμμετάσχουν σε αυτή και τα οποία θα προβούν σε στάση εργασίας κατά τις ώρες πραγματοποίησης της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά της, και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχει τοποθετηθεί με σκληρή γλώσσα κατά του ασφαλιστικού, τονίζοντας:

«Πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες δείχνουν να ενδίδουν για διάφορους λόγους στον λεόντειο σχεδιασμό της δήμευσης του 70% του εισοδήματος των ελευθεροεπαγγελματιών από το συνδυασμό ασφαλιστικών και φορολογικών επιβαρύνσεων.

Η παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία εγγυάται εθνική σύνταξη 384 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια και υφαρπάζει έσοδα, χωρίς αξιόλογο ποσοστό αναπλήρωσης και χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα στη σύνταξη. Από την άλλη πλευρά, επιβάλλει ελάχιστες αυξήσεις στους εργοδότες και υπαλλήλους.
Θεωρούμε στοχευμένη και επιλεκτική την επίθεση κατά του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού σε βαθμό πλήρους εξόντωσης κάθε μικρομεσαίου αυτοαπασχολούμενου ιατρού και εξαναγκασμό σε διακοπή λειτουργίας των ατομικών ιατρείων που συμμετέχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρείων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Εξάλλου, ο ιατρικός, φαρμακευτικός και οδοντιατρικός κλάδος αλλά και οι επιστημονικοί φορείς πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο προσχέδιο του Ασφαλιστικού, το οποίο, όπως τονίζουν, δημιουργεί δραματικές συνθήκες για τους γιατρούς, ευνοεί την μαύρη εργασία, την μετανάστευση και μετατρέπει την χώρα σε τόπο συνταξιούχων.

Γιατροί του ΕΣΥ αλλά και του ΠΕΔΥ, οδοντίατροι καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες, συμμετείχαν στην συγκέντρωση, ενώ και σήμερα, οι γιατροί αναμένεται να δώσουν ηχηρή απάντηση στο νομοσχέδιο του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο δέχεται πιέσεις από τους δανειστές για να περάσει, αλλά και πιέσεις από όλους τους επαγγελματίες προκειμένου να μην περάσει η σκληρότητα των ρυθμίσεων που θέλουν να επιβάλουν.

Διαβάστε ακόμη:

Σύσσωμος ο ιατρικός και οδοντιατρικός κλάδος στην μεγάλη συγκέντρωση σήμερα ενάντια στο Ασφαλιστικό

ΙΣΑ: Ταφόπλακα για το ασφαλιστικό το προσχέδιο της κυβέρνησης - Καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις