ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ στήριξε την στάση γιατρών της Θεσσαλονίκης κατά του ασφαλιστικού

Την αμέριστη στήριξη και συμμετοχή της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στη στάση εργασίας των ιατρών της Θεσσαλονίκης για το ασφαλιστικό, δηλώνουν οι γιατροί της Ένωσης.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ στήριξε την στάση γιατρών της Θεσσαλονίκης κατά του ασφαλιστικού

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ειδικότερα, στήριξε τους συμβεβλημένους γιατρούς της Θεσσαλονίκης στη στάση εργασίας 11:00 – 15:00 πμ την Τρίτη 26 Ιανουαρίου που προκήρυξε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, που πραγματοποιήθηκε στις 12.00 π.μ.

Εν τω μεταξύ, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016, στο προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ενώ δηλώνει και την αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016.

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα γίνει προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. Ωστόσο, κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί στην πράξη, τα όποια έσοδα από τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ, τονίζει η Ένωση Γιατρών του Οργανισμού και καλεί τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Βλασταράκος προς Τσίπρα: Να παραμείνει ανεξάρτητο το ΕΤΑΑ αφού το 30% των γιατρών δεν πληρώνει τις εισφορές του