ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκρηξη Λουράντου για το ασφαλιστικό: Στοχοποιούμαστε ως επαγγελματίες και θα αντιδράσουμε

Έντονα αντέδρασε για ακόμη μία φορά στο θέμα του ασφαλιστικού, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος, σημειώνοντας ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός και πως υπάρχει ψευτιά και υποκρισία γύρω από το θέμα που ταλανίζει όλους τους κλάδους.

Έκρηξη Λουράντου για το ασφαλιστικό: Στοχοποιούμαστε ως επαγγελματίες και θα αντιδράσουμε

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η νέα τοποθέτηση του κ. Λουράντου, έγινε την Τετάρτη, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Novartis Hellas οι οποίοι ανακοίνωσαν την εκστρατεία «Άκου το Σώμα του».

Εφόσον στο προσχέδιο δεν θα αλλάξει κάτι προς όφελος των επαγγελματιών, και θα περάσει αφού έτσι προστάζουν οι δανειστές, προς τι ο διάλογος, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ευνοεί τους κλέφτες με το νομοσχέδιο αυτό.

Ακόμη, ο κ. Λουράντος επεσήμανε ότι με το προσχέδιο για το ασφαλιστικό διακυβεύεται η επιβίωση και η ειλικρίνεια του κλάδου. Παράλληλα, συνέχισε, οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν καθώς το 80% των εσόδων περνά μέσω τιμολογίων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πρόσθεσε δε, πως για ακόμη μία φορά, οι φαρμακοποιοί στοχοποιούνται ως επαγγελματίες και ως επιστήμονες και για αυτό θα αντιδράσουν.

Από την πλευρά του στην ίδια πάντα συνέντευξη τύπου, ο γ.γ. του ΠΦΣ και πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ (Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών) κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, τόνισε ότι το φαρμακείο αλλάζει, συμπιέζεται οικονομικά και απειλείται η επαγγελματική του ύλη.

Διαβάστε ακόμη:

Απόρριψη του προσχεδίου για το ασφαλιστικό και επαναδιαπραγμάτευση ζητούν οι γιατροί του Πειραιά

Η ΟΕΝΓΕ στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

Την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα ζητά ο ΙΣΑ

Βλασταράκος προς Τσίπρα: Να παραμείνει ανεξάρτητο το ΕΤΑΑ αφού το 30% των γιατρών δεν πληρώνει τις εισφορές του