ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της σε όλη την επικράτεια.

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου

«Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις μειώσεις των παροχών και τη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης, αποτελεί μέρος του κυβερνητικού σχεδίου της παράδοσης της χώρας στους δανειστές.

Οι ελάχιστοι Νοσηλευτές που στελεχώνουν τα υπό κατάρρευση δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες του ΠΕΔΥ, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, εξαντλημένοι, χωρίς τα αναγκαία και απαραίτητα υλικά, βλέποντας ένα ασφαλιστικό σύστημα που τους οδηγεί στη σύνταξη στα 67 τους έτη, είναι πλέον σε απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση προτρέπει για μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία, εναντίωση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και συντονισμένες προσπάθειες ώστε να μην διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση.