ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΠΙΣ αποσύρεται από τον διάλογο για το Ασφαλιστικό & ζητά τα στοιχεία βιωσιμότητας

Στην κοινή σύσκεψη των Προέδρων των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της χώρας στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συμμετείχε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Ο ΠΙΣ αποσύρεται από τον διάλογο για το Ασφαλιστικό & ζητά τα στοιχεία βιωσιμότητας

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με το ασφαλιστικό. Κοινή πεποίθηση είναι ότι ο μέχρι στιγμής διάλογος με τους τεχνικούς συμβούλους του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν έχουν προσκομιστεί από την πλευρά των αρμοδίων του Υπουργείου οικονομικά δεδομένα που να δείχνουν ότι οι όποιες ενέργειες της κυβέρνησης διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος. Γι αυτό αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί ο διάλογος σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, έως ότου δοθούν τα οικονομικά στοιχεία που έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων.

Επίσης ζητούμε να αποσυρθεί το προσχέδιο αυτό Νόμου και να συζητηθεί απ΄αρχής με βάσει οικονομικά στοιχεία βιωσιμότητος.

Σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ο ΠΙΣ συμμετέχει μαζικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, δημεύει τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και θέτει εκτός εργασίας το πιο αξιόμαχο ιατρικό δυναμικό της χώρας.

Στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ιατρών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας του ελληνικού λαού.

Διαβάστε ακόμη:

Το ασφαλιστικό δεν θα περάσει: Κλειστή η χώρα σήμερα στην 24ωρη γενική απεργία

Ασφαλιστικό: Γιατροί & επιστημονικοί φορείς αποσύρονται από τον διάλογο - Θέλουμε τα στοιχεία που δίνουν στους δανειστές