ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ασφαλιστικό: Κινητοποιήσεις μέχρι τελικής πτώσης από τους γιατρούς Θεσσαλονίκης

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την επίτευξη των αιτημάτων τους, δηλώνουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Ασφαλιστικό: Κινητοποιήσεις μέχρι τελικής πτώσης από τους γιατρούς Θεσσαλονίκης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διεκδικεί την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου, ανεξάρτητο ταμείο επιστημόνων (ΕΤΑΑ), μετατροπή του ΤΣΑΥ σε επαγγελματικό ασφαλιστικό ταμείο, ρεαλιστικές και ευέλικτες ασφαλιστικές εισφορές, ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας σε ετήσια βάση και συντάξεις ανάλογες των εισφορών.

«Δεν δεχόμαστε τη δήμευση του ταμείου μας, στο οποίο το κράτος ουδέποτε εισέφερε πόρους και δεν δεχόμαστε την υποθήκευση του μέλλοντός μας δια των ασφαλιστικών εισφορών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, οι γιατροί της συμπρωτεύουσας ένωσαν χθες την φωνή τους με όλους τους άλλους Ιατρικούς Συλλόγους και υγειονομικούς, στην δυναμική μαζική συμμετοχή που είχαν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, όπως το χαρακτηρίζουν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, συμμετείχε σε αντιπροσωπεία των Επιστημονικών και Κοινωνικών φορέων οι οποίοι είχαν συνάντηση με το προεδρείο της Βουλής.

Η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δίνει το τελειωτικό χτύπημα ειδικά στους νέους επιστήμονες που ξεκινούν την καριέρα τους, αλλά και στους επαγγελματίες με τα χαμηλότερα εισοδήματα, όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι χαρακτηριστικό πως με το νέο σύστημα ένας ιατρός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει σε φόρους και εισφορές 15.000 ευρώ. Ουσιαστικά, δημεύεται αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά το 75%-80% του εισοδήματος όλων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Πάγιο αίτημα των γιατρών αλλά και όλων των επιστημονικών φορέων είναι να δοθούν τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση στους δανειστές και να κατατεθεί η αναλογιστική μελέτη που να αποδεικνύει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Διαβάστε ακόμη:

Δυναμική συμμετοχή του ΙΣΑ στην απεργία: Θα επιβιώσουν μόνο τα μεγάλα καρτέλ υγείας ...

ΠΦΣ: Το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία

Το ασφαλιστικό δεν θα περάσει: Κλειστή η χώρα σήμερα στην 24ωρη γενική απεργία