ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΕΘ νοσ. Ζακύνθου: Εντός του Μαρτίου το πιο πιθανό σενάριο για την λειτουργία της

Άνοιξε ο δρόμος για τη λειτουργία της κλειστής εδώ και καιρό Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ζακύνθου, ύστερα από συνεργασία του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του υφ. Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή.

ΜΕΘ νοσ. Ζακύνθου: Εντός του Μαρτίου το πιο πιθανό σενάριο για την λειτουργία της

Η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε χθες από την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, προβλέπει την πρόσληψη τριών γιατρών και οκτώ νοσηλευτών για τη λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ζακύνθου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 23η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου να επαναλειτουργήσει μέσα στον Μάρτιο.

Στην περίπτωση της Ζακύνθου, έχει επανειλημμένως χρειαστεί να γίνει διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας για να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτή η διαδικασία κοστίζει πολύτιμο χρόνο για τη ζωή τους.

Να σημειώσουμε, ότι το νέο νοσοκομείο, που λειτουργεί από τον Μάιο του 2012, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 5 κλίνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να χρησιμοποιηθούν.

Διαβάστε ακόμη:

Πιθανόν στο τέλος Φεβρουαρίου η τοποθέτηση γιατρών & νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Ανοίγουν επιτέλους οι 500 προσλήψεις στις ΜΕΘ - Αναρτήθηκε η προκήρυξη

Ιδιωτικές Κλινικές: Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα 670 κλίνες ΜΕΘ και Νεογνών