ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκλογές νοσοκομειακών γιατρών: Μειωμένη συμμετοχή – Ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας- Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ), χαρακτηρίστηκαν από τη μειωμένη συμμετοχή και την πτώση σε ψήφους και ποσοστά των παρατάξεων πλην της ΔΗΠΑΚ.

Εκλογές νοσοκομειακών γιατρών: Μειωμένη συμμετοχή – Ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ

Η ΔΗΠΑΚ, στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αύξησε τις έδρες της από 2 σε 3 στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, λαμβάνοντας 691 ψήφους και ποσοστό 19,44%, ενώ για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ έλαβε 772 ψήφους, ποσοστό 21,44%, εκλέγοντας 21 αντιπροσώπους (από 606 ψήφους, ποσοστό 13,81% και 16 αντιπροσώπους).

Η άνοδος σημειώθηκε παρά τη μείωση των ψηφισάντων, λόγω και των συνταξιοδοτήσεων που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ, ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΜΕΤΩΠΟ και ΙΑΤΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ είχαν σημαντική μείωση ψήφων, αλλά και ποσοστών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΗΚΝΙ η οποία αναδείχτηκε για μία ακόμη χρονιά σε πρώτη δύναμη, έχασε 1 έδρα στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε σχέση με τις εκλογές του 2013, καταλαμβάνοντας 4 έδρες. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, διατηρώντας τις 3 έδρες του και τρίτη η ΔΗΠΑΚ. Τέταρτο ήρθε το Μέτωπο, το οποίο διατήρησε τις 2 έδρες που είχε και το 2013.

Πηγή: newsbomb