ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε καθεστώς μισής εφημερίας στο Θριάσιο, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καταγγέλει η Επιτροπή Αγώνα του Θριάσιου νοσοκομείου του ΠΑΜΕ.

Σε καθεστώς μισής εφημερίας στο Θριάσιο, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού

Συγκεκριμένα, η Κλινική που διαθέτει 30 κρεβάτια, με πληρότητα που ξεπερνάει το 100% (στις γενικές εφημερίες του προηγούμενου διαστήματος, ο αριθμός των εισαγωγών κυμάνθηκε από 30 έως 55 ασθενείς) καλύπτεται από τέσσερεις μόνο ειδικευμένους γιατρούς (συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή) ενώ λείπουν και δύο τουλάχιστον νοσηλευτές, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση της εντατικοποίησης και τα δεκάδες χρωστούμενα ρεπό.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με την Επιτροπή, ότι, μετά από αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου, μειώθηκε η διάρκεια της εφημερίας της κλινικής (στις 12 από τις 24 ώρες).

Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές του Θριασίου νοσοκομείου, όπως η Αιμοδοσία (που εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς διευθυντή, με δύο μόνο μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς), οι Παθολογικές κλινικές, η ΦΙΑΠ, η ΩΡΛ, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογική κλινική αλλά και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (στη Γενική ΜΕΘ λείπουν δύο τουλάχιστον ειδικευμένοι γιατροί, και λόγω και των συχνών βλαβών των μηχανημάτων, λειτουργούν τα επτά από τα οκτώ κρεβάτια).

nosokomeio thriaseio

Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, συνεχίζει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να "μπουκώνει" με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, με πρόσφατο παράδειγμα τη χορήγηση 330 εκατ, ευρώ σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, υπογραμμίζει στην συνέχεια η Επιτροπή του νοσοκομείου, ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει τη μεταφορά μέρους της ευθύνης για χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας στους Δήμους και τις Περιφέρειες (και μέσω αυτών στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών). Με την εφαρμογή της τροπολογίας, θα μεγαλώσει η διαφοροποίηση των δημόσιων μονάδων υγείας, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του αντίστοιχου Δήμου και Περιφέρειας και το κυριώτερο, ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που προβλέπει ότι η ευθύνη για τα δημόσια νοσοκομεία θα περάσει στις Περιφέρειες και για τα κέντρα υγείας στους Δήμους.

Η Επιτροπή, καλεί όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχθούν και να διεκδικήσουν μαζί:

1) την πρόσληψη του αναγκαίου μονίμου προσωπικού σε όλα τα τμήματα και κλινικές. Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες
2) την επαρκή συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. αναπνευστήρες) και προμήθεια και των αναγκαίων νέων μηχανημάτων.
3) την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Θριασίου νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό

Διαβάστε ακόμη:

Αν. Ξανθός: 50 προσλήψεις γιατρών άμεσα, για να ανοίξουν 3 ΜΕΘ στο Ογκολογικό νοσ. Κηφισιάς