ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σάρωσε ο Ηλίας Σιώρας στις εκλογές της διοίκησης του νοσ. Ευαγγελισμού

Για 6η συνεχή χρονιά εκλέγεται στην διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων και γνωστό στέλεχος του ΠΑΜΕ, στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο νοσοκομείο. 

Σάρωσε ο Ηλίας Σιώρας στις εκλογές της διοίκησης του νοσ. Ευαγγελισμού

Οι εκλογές αφορούσαν στην ανάδειξη εκπροσώπων των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων (2 αιρετών εκπροσώπων) για τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά, ήταν τα εξής: Στους γιατρούς σε 238 έγκυρα ψηφοδέλτια ο Ηλίας Σιώρας πήρε 192 ψήφους, ποσοστό 80,67% (στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν πριν δύο χρόνια είχε πάρει ποσοστό 58%). Ο κ. Σιώρας εκλέγεται για έκτη συνεχή φορά στη διοίκηση.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν τις εξής ψήφους: ο κ. Σπύρος Δρίτσας 24 ψήφους, ποσοστό 10% (πριν 2 χρόνια είχε πάρει 62 ψήφους και ποσοστό 21%) και ανήκει στην παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τρίτος είναι ο κ. Βασίλης Βουγάς με 22 ψήφους, ποσοστό 9,24%.

Στους λοιπούς εργαζόμενους σε 663 έγκυρα ψηφοδέλτια ο κ. Δημήτρης Πιστόλας πήρε 268 ψήφους, ποσοστό 40% (πριν 2 χρόνια 43%) και είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ. Δεύτερος στη σειρά αναδείχθηκε ο κ. Νίκος Γούσιος στέλεχος του ΠΑΜΕ με 167 ψήφους και ποσοστό 25,18% (πριν δύο χρόνια 20%). Σημειώνεται ότι πριν δύο χρόνια ο κ. Γούσιος είχε καταλάβει την τρίτη θέση και σήμερα αναδεικνύεται δεύτερος. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν τα εξής: Η κ. Βιβή Πασχάλη 129 ψήφους, ποσοστό 19,45% (πριν δύο χρόνια 25%), ο κ. Λεωνίδας Βασταρδής 68 ψήφους, ποσοστό 10,25% (το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Νεοφώτιστος 31 ψήφους, ποσοστό 4,67%.

Συνολικά υπήρξε μειωμένη συμμετοχή λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων της τελευταίας διετίας που είχε ως συνέπεια την μείωση του μόνιμου προσωπικού, το οποίο δεν αντικαταστάθηκε.

Είναι σαφές από τα αποτελέσματα, όπως εκτιμούν οι γιατροί, ότι η ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον "Ευαγγελισμό" θα παίξει σημαντικό ρόλο στις παραπέρα εξελίξεις στο νοσοκομείο αλλά και γενικότερα στο ΕΣΥ δεδομένου ότι ο "Ευαγγελισμός" αποτελεί την ναυαρχίδα του συστήματος της χώρας.