ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καμία ανανέωση στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους 5μηνίτες των νοσοκομείων της Αττικής

Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, ζητά η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων, 5μηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία της Αττικής.

Καμία ανανέωση στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους 5μηνίτες των νοσοκομείων της Αττικής

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ συστήνουν ο αγώνας να συνεχιστεί τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εργολαβικούς, καθώς από την μία ομηρία, οδεύουν στην άλλη όπως αναφέρουν, ενώ δεν προβλέπεται καμία ανανέωση στα προγράμματα. Την ίδια ώρα, το υπ. Εργασίας πιέζει να δημιουργήσει κάποια στιγμή στο μέλλον ένα οκτάμηνο πρόγραμμα για να απορροφήσει τους σημερινούς 5μηνίτες,

Πιο αναλυτικά, μετά από την πρωτοβουλία για κινητοποίηση στο υπ. Υγείας στις 14 Απριλίου που πήρε το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και το κάλεσμα που απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων 5μηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία Αττικής μαζί με τα σωματεία στα νοσοκομεία Αττικόν, Άγιος Σάββας και ΚΑΤ και εργαζόμενους από το Ασκληπιείο Βούλας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και στον ελάχιστο χρόνο που διέθεσε για τους εργαζόμενους, ο υφυπουργός Υγείας κος Παύλος Πολάκης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα. Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης ανέφερε μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους:

- τα λεγόμενα «κοινωφελή» προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι μηχανισμοί ανακύκλωσης της εργασίας,

- για τους 5μηνίτες που εργάζονται στα νοσοκομεία στα «κοινωφελή» προγράμματα δεν προβλέπεται καμία ανανέωση αλλά πιέζουν το υπ. Εργασίας να δημιουργήσει κάποια στιγμή στο μέλλον ένα οκτάμηνο πρόγραμμα για να απορροφήσει τους σημερινούς 5μηνίτες,

- για τις καταγγελίες που έγιναν για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικό», «Αλεξάνδρα», «Λαϊκό», «Ελπίς» κ.α., στα οποία καταστρατηγείται το ωράριο και υποχρεώνονται οι 5μηνίτες να εργάζονται σε αντικείμενα άλλα από αυτά που προσλήφθηκαν, δεν μπορεί να κάνει κάτι αφού οι διοικήσεις τους δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση (!),

- στα πλαίσια της ΕΕ και της συγκυρίας (!) θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ των λύσεων (;) που προτείνει αυτή η κυβέρνηση ή η προηγούμενη και ότι για να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να τελειώσουν πρώτα τα μνημόνια (!) και... βλέπουμε!

- οι ατομικές συμβάσεις των «εργολαβικών» εργαζόμενων είναι καλύτερες από αυτές που έχουν με τους εργολάβους, αφού για προσλήψεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ούτε λόγος να γίνεται!

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν, συνεχίζει η Επιτροπή Αγώνα, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, είναι ταυτισμένες με τις στρατηγικές της ΕΕ που απαιτούν την πλήρη κατάργηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει ακόμα, την ελαχιστοποίηση της αμοιβής της εργασίας και της ελαχιστοποίησης των κοινωνικών παροχών ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας), οι άνεργοι και οι λαϊκές οικογένειες δεν χρειάζεται να διαλέξουν μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Μπορούμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα και όχι μιας χούφτας παρασίτων.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ οργανώνουν συμμετοχή στη 48ωρη απεργία με τα σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις, όταν έρθει στη Βουλή προς ψήφιση ο αντιασφαλιστικός νόμος - λαιμητόμος, όπως τον χαρακτηρίζει η Επιτροπή Αγώνα των 5μηνων Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος στην ομηρία των εργολαβικών - Οι εργαζόμενοι σε όλο το ΕΣΥ ζητούν μόνιμες προσλήψεις

Διευκρινίσεις υπ. Υγείας για τις προσλήψεις σε ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με συγχωροχάρτι στον εαυτό του