ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τετράωρη στάση εργασίας από τους νοσηλευτές στις 12 Μαΐου

Νέα τετράωρη στάση εργασίας από τις 07:00πμ έως τις 11:00πμ με ταυτόχρονη ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας στις 09:00πμ έξω από το Κοινοβούλιο πραγματοποιούν οι Νοσηλευτές (Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού) στις 12 Μαίου και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών στις 15 Μαίου. 

Τετράωρη στάση εργασίας από τους νοσηλευτές στις 12 Μαΐου

Όπως αναφέρει ειδικότερα η ΠΑΣΟΝΟΠ σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Ομοσπονδίας μας αναφορικά με την ανάδειξη των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε την Παρασκευή, 15 Απριλίου, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους Συνδικαλιστικούς, Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς του Νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 12η Μαίου, προκειμένου να μετατρέψουν από κοινού το αίσθημα ματαιότητας που διακατέχει τους συναδέλφους, σε κοινή φωνή διαμαρτυρίας και κοινής διεκδίκησης.

Οι νοσηλευτές διεκδικούν:

- ικανό αριθμό πραγματικών προσλήψεων όπου υπάρχουν κενά, ύστερα από απελευθέρωση των μετατάξεων, και όχι ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού.
- ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών / ασθενών για ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν.
- δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, με ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, Ειδικό μισθολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό καθεστώς. Οι Νοσηλευτές/τριες, δεν είναι οι τυπικοί Δημόσιοι υπάλληλοι, για να αντιμετωπίζονται με όρους Δημόσιας Διοίκησης.
- ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική εκπαίδευση.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΟΝΟΠ: Δέσμευση Ξανθού για 3.400 προσλήψεις μέχρι τέλος τους έτους - Οι νοσηλευτές σε κινητοποιήσεις