ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκρηξη της Ν. Δημοκρατίας για την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΣΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Την έντονη αντίδρασή του για την εντολή του Υπουργείου Υγείας που αφορά στην μεταφορά των διαθεσίμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας, εξέφρασε χθες το απόγευμα, ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Έκρηξη της Ν. Δημοκρατίας για την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΣΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Η τοποθέτηση του κ. Κέλλα είναι σκληρή - καθώς ζητά από τους κυβερνώντες να φύγουν- και αποτυπώνει όπως είναι φυσικό, την εκτίμηση της Ν. Δημοκρατίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Είναι γεγονός πάντως, πως το ΕΣΥ κρέμεται από μία κλωστή, με σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία, και με επαγγελματική εξουθένωση από την πλευρά όλου σχεδόν του προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών. Εάν στο σκηνικό αυτό, προστεθεί και η απουσία των ταμειακών διαθεσίμων, τότε τα πράγματα θα είναι δραματικά για την δημόσια υγεία.

Την ίδια ώρα δε, όπως όλα δείχνουν, η περίφημη αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος καθυστερεί, ή όπως έχει αρχίσει να ακούγεται, αναμένεται να γίνει σταδιακά μέχρι τον Ιούλιο. Οι πληροφορίες αυτές, δεν είναι σίγουρα θετικές, καθώς όλη η χώρα και πρωτίστως οι επιχειρήσεις αναμένουν την αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και να δοθούν χρήματα στους παρόχους υγείας από την δόση των 5,7 δισ ευρώ που θα λάβει η χώρα.

Όπως τόνισε μάλιστα πρόσφατα και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός σ συνέντευξη τύπου, από την δόση αυτή, τα 3 δισ ευρώ αναμένεται να διατεθούν για τους παρόχους υγείας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κέλλα έχει ως εξής:

“Με εξαιρετικά επείγουσα εντολή του το Υπουργείο Υγείας προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ζητά και πάλι, τα ταμειακά διαθέσιμα να μεταφερθούν εντός της ημέρας στον “ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης”.
Και απορεί ο ελληνικός λαός γιατί δεν υπάρχουν γάζες στα νοσοκομεία, γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα πρώτης ανάγκης, γιατί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, γιατί υπάρχει χάος στην δημόσια υγεία ! !
Τα χρήματα προφανώς θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, και άλλες υποχρεώσεις του κράτους...
Επανάληψη της περυσινής ιστορίας, και συνέπεια της υπερήφανης αριστερής διαπραγμάτευσης...
Ντροπή και πάλι ντροπή. Επιτέλους φύγετε.”

Διαβάστε ακόμη: