ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δύο μήνες απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και στον εργολάβο, προκειμένου να γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού σήμερα Δευτέρα στις 12.30.

Δύο μήνες απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Όπως ενημερώνει σχετικά το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτηρίου, οι εργολαβικοί εργάτες στον Ευαγγελισμό έχουν να πληρωθούν δύο μήνες με το αιτιολογικό ότι δεν υπογράφει ο πάρεδρος, ή ο εργολάβος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους και η Διοίκηση και το Υπουργείο "νίπτουν τας χείρας τους".

Αντίστοιχη μη καταβολή δεδουλευμένων, υπάρχει ακόμα και σε νοσοκομεία που εξακολουθούν να ισχύουν οι συμβάσεις, τονίζει το Σωματείο, προσθέτοντας: «Ακόμα και εκεί που έγιναν οι απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις (π.χ. Δρομοκαείτιο) οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι. Την κρίση την πληρώνουν μόνο οι εργάτες και δεν είναι αποφασισμένοι να παραδοθούν».

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού,καλεί όλους τους εργαζόμενους, να είναι παρόντες στην σημερινή συγκέντρωση και να μην λείψει κανείς, ζητάει καμία ανοχή στην τρομοκρατία, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Παράλληλα, δηλώνει ότι προετοιμάζονται κινητοποιήσεις.

Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν μήνα περίπου,ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις έργου/ παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, είχε στηλιτεύσει το κομματικό κράτος ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας, ότι ο υπουργός, δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων.

«Οι ατομικές συμβάσεις, που προβλέπει η τροπολογία του Υπουργού Υγείας για τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, μόνο σύγχυση και αναστάτωση προκαλούν στην αγορά χωρίς φυσικά να επιλύουν προβλήματα», είχε πει ο κ. Κέλλας.

Διαβάστε ακόμη:

Μία αριστερή Επερώτηση προς τον Ανδρέα Ξανθό, αποτυπώνει το δράμα της υγείας