ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Από 17 Ιουλίου τα δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και ευπαθείς ομάδες

Από 17 Ιουλίου και όχι 1η Ιουνίου -όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί- θα ισχύσει η μηδενική συμμετοχή ανασφάλιστων και ευπαθών ομάδων στα φάρμακα.

Από 17 Ιουλίου τα δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και ευπαθείς ομάδες

Η εφαρμογή του μέτρου μετατίθεται λόγω αδυναμίας έγκαιρης προσαρμογής και προετοιμασίας των πληροφοριακών συστημάτων των συναρμοδίων υπηρεσιών, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο την οποία απέστειλε χθες ο υπουργός Υγείας προς τις υπηρεσίες, σχετικά με την περίθαλψη ανασφάλιστων.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο, δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα είναι όσοι έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 2.400 ευρώ ή τα ζευγάρια με ετήσιο εισόδημα 3.600 ευρώ συν 600 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Απαλλάσσονται, επίσης, από τη συμμετοχή ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και άτομα που φιλοξενούνται σε δομές Πρόνοιας.

Φάρμακα υψηλού κόστους παρέχονται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Δίνεται πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

Μία αριστερή Επερώτηση προς τον Ανδρέα Ξανθό, αποτυπώνει το δράμα της υγείας