ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στους δρόμους και πάλι γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ - Αγωνιστικό κάλεσμα στις 29 Ιουνίου

Κάλεσμα στους μαχόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας  να δώσουν αγωνιστικό παρών, απευθύνει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου, στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας, που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ

Στους δρόμους και πάλι γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ - Αγωνιστικό κάλεσμα στις 29 Ιουνίου

Με την αυτενεργό τους δράση και με την μαζική τους συμμετοχή σε διαδικασίες βάσης, γενικές συνελεύσεις νοσοκομείων – ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών – σωματείων εργαζομένων, με ιδιαίτερες συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των επικουρικών γιατρών – των επικουρικών νοσηλευτών – των εργολαβικών εργαζόμενων – όλων των προσωρινά και ελαστικά απασχολούμενων, το Ενωτικό Κίνημα, ζητά να μετατρέψουν το διήμερο 29-30 Ιουνίου σε 48ωρο απεργιακό αγώνα για την δημόσια περίθαλψη.

Το Κίνημα, ζητά από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, να απαιτήσουν ανατροπή της πολιτικής υγειονομικής γενοκτονίας του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, προσλήψεις σε μόνιμες οργανικές θέσεις, κατάργηση των σχέσεων προσωρινής και ελαστικής εργασίας, δραστική αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα νοσοκομεία και τα ΚΥ.

Επίσης το Κίνημα, καλεί τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν άμεσα αποφάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση. Μια τέτοια πραγματική και ουσιαστική κλιμάκωση, με τέτοιο περιεχόμενο, που θα προετοιμάζεται από τα κάτω, από τους ίδιους τους υγειονομικούς, είναι αυτό που απαιτείται σύμφωνα με τις ανάγκες του κινήματος.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, θυμίιζει ότι η επιτυχία της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας στις 8 Ιουνίου, και η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και οι πολλές κινητοποιήσεις τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας, δείχνουν αξιόλογη άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων.

Αυτό είναι συνέπεια της όξυνσης των προβλημάτων που προκαλούνται από τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού και από τις περικοπές στην χρηματοδότηση, υπογραμμίζει και προσθέτει: «Οι μαχόμενοι υγειονομικοί φαίνεται πως ξαναβγαίνουν δυναμικά στον δρόμο του αγώνα για δωρεάν – δημόσια – σύγχρονη – ισότιμη – καθολική περίθαλψη, για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής υγειονομικής γενοκτονίας του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. Απορρίπτουν τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και απαιτούν χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις σύμφωνα με τις ανάγκες, κατάργηση όλων των προσωρινών ελαστικών εργασιακών σχέσεων και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης νοσοκομείων και ΚΥ αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ταυτόχρονα, καταλήγει το Ενωτικό Κίνημα, αυξάνονται δραματικά και οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Η ραγδαία φτωχοποίηση και η προσφυγιά δημιουργούν εκρηκτική ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών περίθαλψης. Η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να διεκδικεί κινηματικά ικανοποίηση αυτών των αναγκών μέσα σε ένα δημόσιο – δωρεάν – καθολικής ισότιμης πρόσβασης σύστημα περίθαλψης. Γι αυτό και πολλά κοινωνικά ιατρεία προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπ. Υγείας στις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη:

Νοσοκομεία χωρίς φάρμακα: Στέλνουν τους ασθενείς στα κοινωνικά ιατρεία

Παραιτήθηκαν 3 γιατροί - λόγω εξουθένωσης - στο Βενιζέλειο νοσοκομείο