ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΥΠΟΥ: Καταγγέλλει τις επιλεκτικές πληρωμές προμηθευτών από τα νοσοκομεία

Να δώσει απάντηση στη φημολογία των τελευταίων ημερών σύμφωνα με την οποία τα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν σε κατά προτεραιότητα πληρωμές των εταιρειών φαρμάκου, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ).

ΠΑΣΥΠΟΥ: Καταγγέλλει τις επιλεκτικές πληρωμές προμηθευτών από τα νοσοκομεία

Στην επιστολή που κοινοποιεί και προς τον Γενικό Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών, Θεόδωρο Κομματά, ο ΠΑΣΥΠΟΥ αναφέρει ότι δέχεται αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τις εταιρείες μέλη, αναφορικά με τις κατά προτίμηση πληρωμές υπέρ των εταιρειών φαρμάκου που προετοιμάζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

«Θα ήταν πλήρως απογοητευτικό αν ακόμα και αυτή την ώρα, για λόγους που παρέλκει να εξηγήσουμε, οι εταιρείες του κλάδου μας που αγκομαχούν από την απουσία ρευστότητας και παρόλα ταύτα κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την ύπαρξή τους αλλά και την υπόθεση της Υγείας στη Χώρα μας, παραμείνουν απλήρωτες. Για το λόγο αυτό, θα παρακαλούσαμε πολύ να διαψεύσετε επίσημα τις φήμες και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρει η επιστολή.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συζητηθεί τόσο το θέμα της εξόφληση των χρεών του ΕΣΥ, όσο και του συστήματος προμηθειών των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά κυρίως η εξομάλυνση του τρόπου λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών.