ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάντηση Βλασταράκου - Ξανθού για τις συνθήκες περίθαλψης στο Καστελόριζο - Ανάγκη για δύο προσλήψεις άμεσα

Την υγειονομική ένδεια του Καστελόριζου, την οποία διαπίστωσε Αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο ακριτικό νησί, μετέφερε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στη Διοικήτρια της 2ης Υ.ΠΕ. κυρία Ολγα Ιορδανίδου.

Συνάντηση Βλασταράκου - Ξανθού για τις συνθήκες περίθαλψης στο Καστελόριζο - Ανάγκη για δύο προσλήψεις άμεσα

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίες αναγκάζουν τους κατοίκους του νησιού να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή ακόμη και στην Τουρκία για απλές βιοχημικές εξετάσεις. Ζήτησε την κάλυψη των αναγκών, προκειμένου οι κάτοικοι της ακριτικής, με εθνική σημασία για τη χώρα μας, περιοχής να αισθάνονται ασφαλείς.

Ο κ. Βλασταράκος τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης ενός ιατρού γενικής ιατρικής και μιας νοσηλεύτριας, καθώς επίσης και την άμεση λειτουργία των 2 αναλυτών, αιματολογικού και βιοχημικού για να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι να μεταβαίνουν για μία απλή εξέταση, είτε σε απόσταση 70 μιλίων στη Ρόδο, είτε το πλέον πιθανό, σε απόσταση ενός μιλίου απέναντι στη Τουρκία. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. να ενισχύσει οικονομικά τον ιατρό και τη νοσηλεύτρια που θα διοριστούν στο Καστελόριζο, ώστε να υπάρχει και οικονομικό κίνητρο για τη μετάβασή τους στην ακριτική αυτή περιοχή.

Σημείωσε επίσης και τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για να τεθούν σε λειτουργία άμεσα οι δύο αναλυτές. Η συνεργασία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχής, προκειμένου να δοθούν λύσεις στο καίριο αυτό πρόβλημα, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βλασταράκος.