ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πανηγυρίζουν: Απετράπη η απόλυση δύο εργολαβικών

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, χαιρετίζει το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων που με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τις τελευταίες βδομάδες και με τη χθεσινή στάση εργασίας, απέτρεψαν την απόλυση δύο εργολαβικών εργατών (ελαιχρωματιστών).

 

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πανηγυρίζουν: Απετράπη η απόλυση δύο εργολαβικών

Δεν εφησυχάζουμε παραμένουμε σε ετοιμότητα για κάθε πιθανή ενέργεια της εργοδοσίας με στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων, αναφέρει το Σωματείο και συνεχίζει:

Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν πιάνουν ξανά δουλειά από αύριο (σήμερα 5 Ιουλίου) έπειτα από ρητή δέσμευση διοίκησης και εργολάβου. Το θεωρούμε ξεκάθαρη ΝΙΚΗ του συλλογικού οργανωμένου αγώνα και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. Μια νίκη σε μια κρίσιμη μάχη που έδωσε το σωματείο μας, όλοι εμείς!

Θυμίζουμε ότι κι άλλη φορά, με τους ίδιους όρους του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα, καταφέραμε να ματαιώσουμε τις απολύσεις δώδεκα καθαριστριών (τότε) που είχαν «τολμήσει» να απεργήσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ χωρίς ανάπαυλα τον αγώνα για πληρωμή εδώ και τώρα όλων των δεδουλευμένων στους εργολαβικούς εργάτες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα σε κατεύθυνση ταξική που να συσπειρώνει όλους τους συναδέλφους ώστε με την πάλη τους να δίνουν αποφασιστική απάντηση σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας ιδιωτικής ή κρατικής, να κατακτούν τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Αποσπάσαμε προφορική υπόσχεση από την πλευρά της διοίκησης ότι τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν τις επόμενες δέκα μέρες. Δεν δεχόμαστε την απλήρωτη δουλειά, δεν σταματάμε στιγμή τον αγώνα για τα δεδουλευμένα μας αξιοποιώντας κάθε μορφή διεκδίκησης.
Επισημαίνουμε ότι η απόλυση των δύο συναδέλφων χρησιμοποιήθηκε από την εργοδοσία για να «παγώσει» τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων.

Πρέπει να τονίσουμε ότι όλες τις μέρες της κινητοποίησης κλιμάκια της αστυνομίας βρίσκονταν είτε μέσα είτε έξω από το χώρο του νοσοκομείου για να ... παρακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις. Η αποφασιστική μας στάση τους απομάκρυνε. Διερωτόμαστε: λειτουργεί το συνδικαλιστικό της ασφάλειας; Μήπως είναι πρόβα τζενεράλε για την καταστολή κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος ενόψει συνδικαλιστικού νόμου που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το επόμενο διάστημα;;;

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας θα συνεχιστεί αμείωτος χωρίς εργολάβους και χωρίς ατομικές συμβάσεις».

Το Σωματείο Ευαγγελισμός, επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά πως στόχος μας είναι σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Ήδη το Σωματείο βρίσκεται σε συνεννόηση με άλλα σωματεία (Αττικό, ΚΑΤ, Άγ. Σάββας κ.λπ.) για κοινές δράσεις, διεκδικώντας:

- Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλους του κλάδους

- Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων

- να φύγουν τώρα οι εργολάβοι

- να σταματήσει η κάθε μορφή τρομοκρατίας

- Άμεση έκτακτη επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μην ζήσουμε τον εφάλτη του περασμένου φθινοπώρου