ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ και Ποτάμι κατά Πολάκη για το νοσοκομείο Τρικάλων

Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου Τρικάλων, σχολίασαν με ανακοίνωσή τους ΝΔ και Ποτάμι.

ΝΔ και Ποτάμι κατά Πολάκη για το νοσοκομείο Τρικάλων

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. έχεις ως εξής:

«Κάθε ημέρα που περνάει επιβεβαιωνόμαστε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ο γνωστός κ. Πολάκης χτύπησε ξανά. Επιτέθηκε στον δικαστή που, εφαρμόζοντας το νόμο, έκρινε αντίθετα από τα θέλω του κ. Υπουργού. Στη συνέχεια επιτέθηκε στην τοπική αστυνομία που εφάρμοσε τη δικαστική απόφαση.

Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή και καλή όταν συμμορφώνεται με τα θέλω των κυβερνητικών στελεχών. Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή. Είναι, όμως, διαπλεκόμενη όταν είναι δυσάρεστη. Όταν, δηλαδή, δεν συμφωνεί με την ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μυαλό του κ. Πολάκη, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και Κράτος. Δεν υπάρχει νομιμότητα. Δεν υπάρχει δικαστική προστασία. Υπάρχει μόνο η κυβερνητική βούληση.

Ο κ. Τσίπρας τι λέει;».

Ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Πολάκης στράφηκε εναντίον αποφάσεων της δικαιοσύνης, επειδή αμφισβητούν το δικαίωμα του Υπουργού και των κολλητών του διοικητών νοσοκομείων να αποφασίζουν και να διατάζουν συνοπτικώς και άνευ αντιλόγου. Αφού άφησε τις ΜΕΘ χωρίς προσωπικό με τους παράνομους τσαμπουκάδες του, απειλεί τώρα να αφήσει νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα, για να ικανοποιηθούν τα ρουσφέτια του. Είναι προφανώς πολιτική επιλογή της κάθε κυβέρνησης το εργασιακό καθεστώς των καθαριστριών στα νοσοκομεία. Προφανής, όμως, είναι και η υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης να επιχειρεί τις όποιες αλλαγές εντός των συνταγματικών και νομικών πλαισίων. "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δεν έχει στην αστική δημοκρατία. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Πολάκη πως η παραβίαση νόμων δεν είναι δικαίωμα του Υπουργού. Όπως, επίσης δεν είναι μαγκιά του δημάρχου η τήρηση διπλών βιβλίων. Απαγορεύεται ρητώς. Επίσης, να του υπενθυμίσει κάποιος πως υπεύθυνος για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην κυβέρνησή του είναι ο κ Παπαγγελόπουλος. Ας απευθυνθεί σε αυτόν».

Διαβάστε επίσης:

Νέα κόντρα Πολάκη - δικαστικών μετά τις συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων