ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Επίθεση» Πολάκη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στις αιτιάσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκου, περί «πλήρους κατάρρευσης» των δομών υγείας, εγκαλώντας το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ πως «καθοδηγείται από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα».

«Επίθεση» Πολάκη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο

«Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κου Γιαννάκου και των συν αυτώ να παρουσιάσουν την κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας με τα μελανότερα χρώματα» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πολάκης. «Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις ‘παροχής και λήψης υπηρεσιών’ με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες».

1771980

«Έτριζαν τα κόκαλα των ‘αείμνηστων’ εμπνευστών του ΕΣΥ, μέχρι που δεν άντεξαν άλλο και έσπασαν όταν αντιλήφθηκαν ότι ενώ από τη μια ο ΕΟΠΥΥ όφειλε 9,5 εκατ. ευρώ σε κέντρο μεταμοσχεύσεων πνευμόνων της Αυστρίας, το οποίο προσωρινά διέκοψε τη μεταφορά ασθενών με κυστική ίνωση από τη χώρα μας, από την άλλη μεριά η πολιτική βούληση των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μοιράζουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ εκατομμύρια ευρώ σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, εξαγοράζοντας έτσι στην ουσία την προβολή των προεκλογικών τους προγραμμάτων. Συγκεκριμένα για το 2014, η δαπάνη επικοινωνίας του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε στα 6 εκατ. ευρώ περίπου» σημειώνει ο αν. υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης σχολιάζει και τις αναφορές της ΠΟΕΔΗΝ για τα ασθενοφόρα στα Ιωάννινα, («τα βάζει να φέρνουν βόλτες στους δρόμους με την ομάδα ΔΙΑΣ να ανοίγει το δρόμο με θόρυβο και κορναρίσματα», «την άλλη μέρα βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων») αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση στην πόλη ενός ολοκαίνουριου ασθενοφόρου με αναμμένους τους φάρους του, λόγω μικρής καθυστέρησης της άφιξής του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων. Σίγουρα όμως θα κατατρομοκρατήθηκαν βλέποντας την άλλη μέρα τα ασθενοφόρα της πόλης να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς πληρώματα (οδηγούς και διασώστες) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ».

«Αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα» σημειώνει «να υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας. Ο λαός θυμάται πότε άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα ιδιωτικά κέντρα υγείας σαν μανιτάρια, ο λαός θυμάται πότε πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και πλήρωνε 5 ευρώ, οι ανασφάλιστοι θυμούνται πότε πήγαιναν στα νοσοκομεία και πλήρωναν για να γιατρευτούν».

Τέλος, στις αιτιάσεις του κ. Γιαννάκου πως «το μόνο χειρουργείο που έγινε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι οι αιμορροΐδες με τον κύριο Πολάκη», ο αν. υπουργός απαντά πως «δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήρη κατάρρευση των δομών Υγείας