ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Με ανασηκωμένα μανίκια οι νέοι διοικητές των νοσ. Ξάνθης και Κομοτηνής

Κοινά αιτήματα αλλά και διεκδικήσεις προς την κυβέρνηση, προβάλλουν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων Κομοτηνής και Ξάνθης που ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντά τους πριν λίγες ημέρες.

Με ανασηκωμένα μανίκια οι νέοι διοικητές των νοσ. Ξάνθης και Κομοτηνής

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ, ότι τα δύο νοσοκομεία των πόλεων της Θράκης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα στελέχωσης ενώ ειδικά για το νοσοκομείο Κομοτηνής εντοπίζονται σημαντικά ελλείμματα στις κτιριακές του εγκαταστάσεις οι οποίες είναι πεπαλαιωμένες, με αποτέλεσμα ο φέρων οργανισμός του κεντρικού κτηρίου να παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα στατικής επάρκειας.

Στην Ξάνθη διοικητής του νοσοκομείου ορίστηκε ο Αχιλλέας Γερόπουλος ο οποίος έθεσε ως στόχο την αποπληρωμή των χρεών του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην τοπική κοινωνία ενώ ως δεύτερο άξονα έθεσε τους διορισμούς ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, οι διαγωνισμοί για τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς την αξιοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Ο ίδιος με δηλώσεις του, θέτει ως προτεραιότητα την εμπέδωση αισθήματος δικαιοσύνης και διαφάνειας στην λειτουργία του μεγαλύτερου δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος της Ξάνθης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φιλιππίδης που ορίστηκε ως νέος διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, έχει να αντιμετωπίσει κενά σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού που αγγίζουν τα 70, σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες 120.000 πολιτών στο νομό Ροδόπης και βρίσκεται σε διαρκή 24ωρη εφημερία.

Εκφράζεται πάντως και από την πλευρά του νέου διοικητή η προσδοκία για την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών και για την κάλυψη των σημαντικών κενών σε νοσηλευτικό προσωπικό που θα επιφέρει βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας των ίδιων των εργαζομένων αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς. Σε ό,τι αφορά τις κτιριακές υποδομές, υπάρχει και για τον κ. Φιλιππίδη η προοπτική αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη πόρων σε αυτή την χρονική συγκυρία.