ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τον Σεπτέμβριο

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία , οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τον Σεπτέμβριο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει τη συμμετοχή της στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ενώ την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οργανώνει «πορεία σωτηρίας» επτά χιλιομέτρων, με τίτλο «το καραβάνι της Υγείας».

Η πορεία θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7 π.μ., θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Αγ. Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο, εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν» αν και, όπως αναφέρει, «οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015».

Προσθέτει ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν για ενίσχυση του συστήματος υγείας με 4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων. Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει επίσης ότι «δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών».

Διαβάστε επίσης:

Καυστική κριτική ΠΟΕΔΗΝ σε κυβέρνηση και υγεία: Ο Τσίπρας καλύπτει τον... «Ζορό» Πολάκη