ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ευαγγελισμός: Ολοκληρώνονται οι Ατομικές συμβάσεις & η πτέρυγα των νέων χειρουργείων

Ευαγγελισμός: Ολοκληρώνονται οι Ατομικές συμβάσεις & η πτέρυγα των νέων χειρουργείων

Στη διαδικασία ολοκλήρωσης των Ατομικών Συμβάσεων, βρίσκεται το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ σε ότι αφορά τη πληρωμή των εργαζομένων του Συνεργείου Καθαριότητας, μετά από παρέμβαση της Διοίκησης ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και σήμερα κατατέθηκε η μισθοδοσία για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2016.

 

Τα πραπάνω αναφέρει η διοικήτρια των συνδεδεμένων νοσοκομείων (Ευαγγελισμός, Οφθαλμιατρείο και Πολυκλινική) κυρία Π. Γκουλάκη Μητσάκη, μετά τη σημερινή κινητοποίηση των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», των εργαζομένων στο Ιδιωτικό Συνεργείο Καθαριότητας «ΑΡΙΑΝΘΗ ΗΛΙΑ ΕΠΕ» και όσων λέχθηκαν στα Μ.Μ.Ε. από τους εκπροσώπους τους. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητα, η δοικήτρια, αναφέρει τα εξής:

Α. Σε ότι αφορά τη πληρωμή των εργαζομένων του Συνεργείου Καθαριότητας, μετά από παρέμβαση της Διοίκησης ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και σήμερα κατατέθηκε η μισθοδοσία για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2016.

Β. Είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης των Ατομικών Συμβάσεων, προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται στο μέλλον παρόμοιες με τη σημερινή καταστάσεις.

Γ. Παρά τη δύσκολη οικονομική παρούσα κατάσταση, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι εντός του έτους 2016 έχουν πραγματοποιηθεί και αναμένεται μέχρι και το 1ο τρίμηνο έτους 2017 να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού - όλων των υπηρεσιών και ειδικοτήτων- από ΚΕΕΛΠΝΟ, Προκηρύξεις 4Κ/2015, 5Κ/2015 και ΙΕΓ/2016 του ΑΣΕΠ , οι οποίες ανέρχονται συνολικά στις 113 θέσεις.

Επίσης εκκρεμούν στο Συμβούλιο Κρίσεων Ιατρών ΕΣΥ, 75 θέσεις για επιλογή.

Από 1-1-2016 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει συνολικά 51 άτομα.

Δ. Τέλος ολοκληρώνεται ένα μεγαλεπίβολο έργο, η Πτέρυγα των Νέων Χειρουργείων, με τη Δωρεά της Εθνικής Τράπεζας και τη καθοριστική βοήθεια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η συμβολή του οποίου θα είναι ανεκτίμητη στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Αντίστοιχο έργο δεν υπάρχει στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.