ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΕΣΥ σε ελεύθερη πτώση: Μόλις 16 γιατροί από 44 μόνιμους σε νοσοκομείο της Πελοποννήσου

Το moto «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» που εξέπεμψαν πριν δύο ημέρες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ίσως αποδειχθεί πολύ πιο οδυνηρό τους επόμενους μήνες για το δημόσιο σύστημα υγείας, για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Το ΕΣΥ σε ελεύθερη πτώση: Μόλις 16 γιατροί από 44 μόνιμους σε νοσοκομείο της Πελοποννήσου

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλάει ανοικτά πλέον, για τραγικές συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης στην υγεία, για ελλείψεις που καλύπτονται από δωρεές και εράνους, για υπολειτουργία νοσοκομείων της περιφέρειας και κλείσιμο κλινικών.

Οι πολιτικές αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ παρά τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις, ψηφίζοντας το σκληρότερο 3ο μνημόνιο όλων των εποχών αλλά και εφαρμόζοντας τις «ουρές» των δύο προηγούμενων ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ και ΔΙΑΛΥΟΥΝ τις υπηρεσίες Υγείας, αδιαφορώντας για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Προφανώς τα σχέδια για Συνλειτουργία – Συγχωνεύσεις Υγειονομικών μονάδων, έχουν μετατραπεί σε αποφάσεις για κλεισίματα και λουκέτα, των υπό συγχώνευση φορέων για να στηρίξουν στοιχειωδώς την λειτουργία των μεγάλων υγειονομικών σχηματισμών αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών.

Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων και οι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προσλήψεις χρόνια τώρα, έχουν αποψιλώσει τα Νοσοκομεία σε κρίσιμες ειδικότητες ιατρικού & λοιπού προσωπικού και οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των.

Οι νέες περικοπές δαπανών θα δώσουν την χαριστική βολή στο ΕΣΥ που παραπαίει, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς προσωπικό, χωρίς υγειονομικό - φαρμακευτικό υλικό.

Στη συντριπτική πλειοψηφία στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, οι κλινικές λειτουργούν με επισφαλείς όρους τόσο για τους εργαζόμενους όσο κυρίως για τους ασθενείς. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ !!!!

Οι πολίτες καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες.
Ο σχεδιαζόμενοι και προτεινόμενοι «νέοι» υγειονομικοί χάρτες και ο τρόπος λειτουργίας των Νοσοκομείων οδηγούν σε σταδιακό μαρασμό και συρρίκνωση των δομών υγείας με σοβαρές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Στα Νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ. η κατάσταση είναι τραγική, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Ας δούμε μερικά παραδείγματα για το τι συμβαίνει σήμερα:

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα Νοσοκομείο που η πλήρης λειτουργία του κρίνεται παραπάνω από επιτακτική αφού από τη μια καλύπτει παραπάνω από το μισό πληθυσμό του Νομού Ηλείας, και από την άλλη οι μέχρι τώρα τραγικές μικροπολιτικές επιλογές δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου στο Νομό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών (το σημερινό Νοσοκομείο Πύργου δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση του παλαιού και έχει σε ανάπτυξη μόλις 170 κλίνες, που δεν επαρκούν στο ελάχιστο !!!!).

e91988fe98b54b7c5e5847045b5254ac 0

Πάρτε μία γεύση για το τι πραγματικά συμβαίνει:

1. Από τις 44 θέσεις μόνιμων γιατρών υπηρετούν μόλις 16.
2. Από τις 13 θέσεις ειδικευομένων γιατρών υπηρετεί μόλις ένας !!!!
3. Το αναισθησιολογικό τμήμα απομένει από το μήνα Ιούλιο με μόνο ένα γιατρό. Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ οι υπεύθυνοι «αγρόν αγοράζουν».
4. Το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό εργαστήριο αδυνατεί να καλύψει σε 24ωρη βάση το πρόγραμμα.
5. Στην εστίαση έχουν απομείνει δύο μάγειροι με τη σίτιση των ασθενών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον ηρωισμό των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδειες-ρεπό, αφού αν απουσιάσει ο ένας αυτόματα οι ασθενείς θα μείνουν νηστικοί.
6. Η ειδικότητα των τραυματιοφορέων είναι είδος προς εξαφάνιση. Ένας στη βάρδια για Τ.Ε.Π., Κλινικές, Ακτινογραφίες κ.λ.π.
7. Νυχτερινή, πολλές φορές και απογευματινή βάρδια με μία νοσηλεύτρια ανά κλινική.
8. Νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα Τ.Ε.Π. που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας και κανείς υπεύθυνος δεν λογοδοτεί για την καθυστέρηση αποπεράτωσης και παράδοσής της. Ένα έργο αναβάθμισης υπηρεσιών που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.
9. Αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής από τον Αύγουστο 2015 και μεταφορά της στο Νοσοκομείο Πύργου με προφάσεις που μόνο γέλιο προκαλούν..
10. Η θέση του Διοικητή παραμένει κενή από το Δεκέμβρη του 2014, αφού βολεύει την κυβέρνηση η απουσία διοίκησης.

Στο Νοσοκομείο Τρίπολης «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», ένα Νοσοκομείο στυλοβάτης του Ε.Σ.Υ. την κεντρική Πελοπόννησο και όχι μόνο.

1. Από το Δεκέμβρη του 2015 δεν υπάρχει Διοικητής και Δ.Σ.
2. Δεν έχει επιχορηγηθεί (έχουμε φτάσει ήδη στα μισά του 2016), για φάρμακα τη στιγμή μάλιστα που πανάκριβα φάρμακα χορηγούνται δωρεάν σε ανασφάλιστους.
3. Οφείλονται στο προσωπικό δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές από το έτος 2011.
4. Λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού έγινε περικοπή της μιάς βάρδιας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία μιάς πολύ ευαίσθητης ομάδας ασθενών.
5. Επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού πρόσφατα έγινε σύμπτυξη – συστέγαση των Α’-Β’ Χειρουργικής, Α’-Β’ Ορθοπεδικής. Ω.Ρ.Λ. με το αποτέλεσμα ένα τεράστιο αλαλούμ.

Την ίδια ώρα, η μία κλινική κλείνει μετά την άλλη (Αίγιο - Αγρίνιο - Λευκάδα), ολόκληρες μονάδες αναστέλλουν τη λειτουργία τους (Πτολεμαΐδα) και σταματημός δεν υπάρχει!!!! Όλα αυτά κυρίως λόγω των εδώ και χρόνια μηδενικών προσλήψεων σε συνδυασμό με τις αθρόες αποχωρήσεις και των επιχορηγήσεων φτώχειας. Από μία κυβέρνηση που προεκλογικά δεν διαπραγματευόταν ούτε μία κλίνη λιγότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία !!!!!!!!!!!!!!!! καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΕΣΥ των ελλείψεων, των εράνων και των δωρεών μέσα από τα μάτια της ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αξονικό τομογράφο το Σισμανόγλειο