ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σοβαρά καθημερινά προβλήματα στον εξοπλισμό του Θριάσιου νοσοκομείου

Την ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, έχει καταγράψει ενδελεχώς η ΠΟΕΔΗΝ. Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, προστίθεται ένα ακόμη, αυτό του Θριάσιου νοσοκομείου, το οποίο αντιμετωπίζει ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία εξοπλισμού σε κρίσιμες μονάδες του. Όπως δεν αναφέρει και το ΠΑΜΕ, οι συχνές βλάβες οφείλονται στην παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος δεν μπορεί να αντικατασταθεί, λόγω της ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης.

Σοβαρά καθημερινά προβλήματα στον εξοπλισμό του Θριάσιου νοσοκομείου

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, στη γενική μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, αναπνευστήρας υπέστη βλάβη την ώρα που παρείχε αναπνευστική υποστήριξη σε διασωληνωμένο ασθενή (!).

Γενικότερα οι βλάβες (από τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα μέχρι τις πλακέτες σε οθόνες καταγραφής - monitors) είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ πολλά εξωφρνικά περιστατικά καταγράφονται και στα χειρουργεία του νοσηλευτηρίου.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού επίσης, σταμάτησε να λειτουργεί μηχάνημα παροχής αναισθησίας, μεσούσης μιας χειρουργικής επέμβασης, ενώ πριν μία εβδομάδα παρουσιάστηκε βλάβη σε οθόνη καταγραφής (monitor).

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση αποτελούν τα δύο βασικότερα αγκάθια στο σύστημα υγείας. Όμως οι κυβερνώντες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όταν χαλάει ένα μηχάνημα, αυτός που υποφέρει είναι ο ίδιος ο ασθενής και φυσικά στην συνέχεια ο γιατρός και ο νοσηλευτής. Εν κατακλείδι, συνθλίβεται καθημερινά η περίθαλψη.