ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διαφαίνονται ελλείψεις υλικών & φαρμάκων στο ΕΣΥ: Συγκέντρωση εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

Διαφαίνονται ελλείψεις υλικών & φαρμάκων στο ΕΣΥ: Συγκέντρωση εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη στις 8 το πρωί, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.  Οι εργαζόμενοι θα στείλουν μήνυμα για την ένδεια μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, για τους απλήρωτους εργολαβικούς αλλά και για το γεγονός, ότι διαφαίνεται πρόβλημα ελλείψεων υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία. 

 

Τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται διαρκώς, αναφέρει το Σωματείο και σταχυολογεί ειδικότερα:

- Οι εργολαβικοί εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για Αύγουστο & επίδομα αδείας, ανασφαλείς ανάμεσα στη Σκύλλα & τη Χάρυβδη, εργολάβων κι ατομικών συμβάσεων με το νοσοκομείο – εργολάβο. Οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο έπεσαν ήδη στο κενό. Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά -Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους!

- οι «γενναιόδωρες» εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας & ημερομηνία λήξης (ΚΕΕΛΠΝΟ, επικουρικοί κλπ).

Οι προκηρύξεις που δίνονται στη δημοσιότητα (για 15-20 υπαλλήλους!) δεν φέρουν πιστώσεις, ούτε χρονοδιάγραμμα. Οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄εξαμ. του 2016 προσεγγίζουν τις 100. Τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες σύμφωνα με τον πετσοκομμένο Οργανισμό, ενώ στην ουσία χιλιάδες προσλήψεις απαιτούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του πληθυσμού για υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου. Το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύονται χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ. Εδώ & τώρα μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

-  Ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια. ΑΜΕΣΗ ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου!

 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό