ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία της Ενδοκρινολογικής Κλινικής στο νοσ. Νίκαιας

Μία ακόμη Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της χώρας απειλείται με λουκέτο, εξαιτίας συνταξιοδότησης. Ειδικότερα, κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία της Ενδοκρινολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Νίκαιας, διότι αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, o διευθυντής ιατρός. Το τμήμα θα μείνει χωρίς διευθυντή - επιστημονικό υπεύθυνο και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, τονίζει με προβληματισμό το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. 

Κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία της Ενδοκρινολογικής Κλινικής στο νοσ. Νίκαιας

Στην Ενδοκρινολογική κλινική θα απομείνουν μόνο δύο επικουρικοί ιατροί, από τους οποίους η μία απολύεται στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς και τρείς ειδικευόμενοι, οι οποίοι θα αναγκασθούν να συνεχίσουν την ειδικότητα τους σε άλλο νοσοκομείο.

Οι αρνητικές επιπτώσεις από την διακοπή λειτουργίας της Ενδοκρινολογικής κλινικής θα είναι άμεσες, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, αφού μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη κλινική εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες ασθενείς στα Εξωτερικά ιατρεία, παρακολουθεί χρόνιους ασθενείς, καλύπτει ασθενείς με ενδοκρινολογικά προβλήματα που νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου. Επίσης, διαθέτει τέσσερεις κλίνες για νοσηλεία, οι οποίες καλύπτονται από μία νοσηλεύτρια, η οποία ταυτόχρονα νοσηλεύει και ασθενείς της Α’ Παθολογικής Κλινικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ απαιτεί:

- Να καλυφθεί άμεσα η θέση του διευθυντή της Ενδοκρινολογικής Κλινικής
- Να ενισχυθεί η Ενδοκρινολογική Κλινική και συνολικά το Νοσοκομείο Νίκαιας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί εργαζόμενοι.

Διαβάστε ακόμη:

Επικουρικοί: Μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ - Ποιοι παίρνουν παράταση 1 έτους