ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι του νοσ. Ευαγγελισμός στηρίζουν τους εργολαβικούς & ανησυχούν για την Β' Αξιολόγηση

Σε Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων καλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στο Δώμα του νοσοκομείου, στηρίζοντας για πολλοστή φορά τους εργολαβικούς εργάτες και εκφράζοντας τον φόβο, ότι η Β' Αξιολόγηση, δεν θα ωφελήσει τους σκληρά εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Οι εργαζόμενοι του νοσ. Ευαγγελισμός στηρίζουν τους εργολαβικούς & ανησυχούν για την Β' Αξιολόγηση

Ήδη την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μαζικότατη συνέλευση των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου που οργανώθηκε από το Δ.Σ. του Σωματείου με βασικά αιτήματα:

- Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη – Οκτώβρη & επίδομα άδειας.

- Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία – μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών – Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε ακόμη:

- Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8πμ στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

- 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και Τρίτη 15 Νοεμβρίου και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Κυβέρνηση – Εργολάβοι – Διοικήσεις εδώ και χρόνια συνεχίζουν ξεδιάντροπα να εμπαίζουν τους εργαζόμενους που με αυτοθυσία στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, τονίζει το Σωματείο και συνεχίζει:

«ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά! Βγαίνουμε για πολλοστή φορά στους δρόμους με τα ίδια αυτονόητα αιτήματα & δικαιώματά μας. Δεν σταματάμε ώσπου να νικήσουμε.
Αυτός ο αγώνας εκτός από την ίδια την επιβίωση των εργολαβικών, συνδέεται και με όλα τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία: τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τη διεύρυνση των ελαστικών (και απλήρωτων) εργαζόμενων, τις απολύσεις επικουρικών, την υποχρηματοδότηση, την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις ελλείψεις σε δομές – υλικά – φάρμακα.

Αυτός ο αγώνας εκτός από τη ζωή και τα δικαιώματα των υγειονομικών σχετίζεται πρωτίστως με τη ζωή των ασθενών μας. Σ’αυτούς απλώνουμε το χέρι να παλέψουμε μαζί για Δημόσιο & Δωρεάν σύστημα ΥΓΕΙΑΣ για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».

Τέλος, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η αίσθησή τους, είναι ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα επιδεινωθούν στην πορεία για την περιβόητη «β΄αξιολόγηση»: ο στόχος αυτός σημαίνει απαρέγκλιτη και ταχύτατη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που προβλέφθηκαν και στο 3ο μνημόνιο. Από αυτόν τον στόχο και την ανάλογη «ανάπτυξη & επενδύσεις» που διαφημίζει η κυβέρνηση, δεν περιμένουμε να βγούμε ωφελημένοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι ασθενείς, παρά μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.