ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Απειλούν με νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, για τους εργολαβικούς

Τη μαζική και μαχητική διήμερη κινητοποίηση των εργολαβικών εργατών του Ευαγγελισμού – κυρίως, των καθαριστριών – που αψηφώντας το όργιο τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η εργοδοσία, περιφρούρησαν την απεργία τους και χθες στο υπουργείο Υγείας μαζί με άλλους υγειονομικούς και λαϊκές επιτροπές, χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Απειλούν με νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, για τους εργολαβικούς

Οι υγειονομικοί του νοσοκομείου αλλά και του ΕΣΥ γενικότερα, διαδήλωσαν με βασικά αιτήματα:

- Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη – Οκτώβρη & επίδομα άδειας.

- Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία – μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του Σωματείου του Ευαγγελισμού:

Ήδη η αναγγελία της 48ωρης απεργίας από την προηγούμενη βδομάδα, ανάγκασε την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους έως 31/10. Έτσι, ο αγώνας των συναδέλφων εργολαβικών του Ευαγγελισμού σηματοδότησε την πληρωμή των εργολαβικών σε πολλά νοσοκομεία (όπου έχουν λήξει οι συμβάσεις των εργολάβων).

Στη χθεσινή (15/11) συνέλευση των εργολαβικών και μετά από ρητή δέσμευση της Διοίκησης ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα μέσα στο επόμενο διήμερο, αποφασίστηκε ότι αν δεν τηρηθεί η δέσμευση θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις οι οποίες θα καθοριστούν με νέα συνέλευση τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Στη συνέλευση αναδείχτηκε η αποφασιστική συμβολή του Σωματείου στην οργάνωση του αγώνα. Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη υπεράσπισης της ενότητας των εργαζομένων και του προσανατολισμού τους ώστε να υπερασπίζονται με αγώνες νικηφόρους τα δικαιώματα της εργατικής τάξης που σε κάθε περίπτωση βρίσκονται απέναντι από αυτά της εργοδοσίας.