ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΕΣΥ απεργεί σήμερα - Οι γιατροί ζητούν πραγματικές προσλήψεις & τέλος της ελαστικής εργασίας

Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο το ΕΣΥ πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου αλλά και στις 8 Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσλήψεις πραγματικές και όχι εικονικές, τέλος στις ελαστικές μορφές απχόλησης και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός.

Το ΕΣΥ απεργεί σήμερα - Οι γιατροί ζητούν πραγματικές προσλήψεις & τέλος της ελαστικής εργασίας

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, με επίσπευση των διαδικασιών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που διαιωνίζουν την εργασιακή ομηρία και ανακυκλώνουν την ανεργία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση επικουρικού συναδέλφου μας, κανένα εξαναγκασμό σε υπερεργασία και υπερεφημέρευση, σε αναγκαστικές μετακινήσεις, αναφέρει στο κάλεσμά της η ΟΕΝΓΕ.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας :

1) Σε μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, τις συλλογικές διαδικασίες και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των τοπικών Ενώσεων

2) Σε συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί από την ΟΕΝΓΕ με αφετηρία τις απεργίες 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη.

Δίνουμε μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε τους αγώνες μας για την απόκρουση και την ανατροπή της καταστροφικής για το λαό πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προκάτοχοι της, και υπαγορεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μνημόνια διαρκείας, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. τονίζει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ακόμη: Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.