ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπαργιώτας: Μεγάλη αδράνεια στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών από το 2013

Ζητήματα αναφορικά με τα ναρκωτικά αναδεικνύει με σχετική του ερώτηση στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι κ.Κώστας Μπαργιώτας, τονίζοντας ότι από το 2013 έως σήμερα παρατηρείται μεγάλη αδράνεια στο πεδίο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

Μπαργιώτας: Μεγάλη αδράνεια στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών από το 2013

Ο κ. Μπαργιώτας ειδικότερα, ρωτά τον Υπουργό Υγείας εάν έχει συσταθεί η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών; Εάν ναι, ποιά είναι η σύνθεσή της και πόσες φορές έχει συνεδριάσει και εάν έχει εκπονηθεί και εγκριθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών;

Τον Ιούνιο του 2013 διορίστηκε Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών η κ. Χρ. ΠαπουτσοπούλουΔιαμαντοπούλου (ΦΕΚ Φύλλο 251, 5 Ιουνίου 2013).

Σύμφωνα με το άρθρο 49 του ν. 4139/2013 «Ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών ορίζεται από τον Πρωθυπουργό, με θητεία 5 ετών και είναι εξειδικευμένος επιστήμονας εγνωσμένου κύρους από το χώρο των επιστημών υγείας ή των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Προεδρεύει στην, κατά το άρθρο 50, Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνή όργανα με συναφές αντικείμενο...».

Ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά τον Υπουργό Υγείας: έχει συσταθεί η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών; Εάν ναι, ποιά είναι η σύνθεσή της και πόσες φορές έχει συνεδριάσει; Έχει εκπονηθεί και εγκριθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών; Έχουν εκπονηθεί οι ετήσιες εκθέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 50 παρ. 2 του ν. 4139/2013, για τα έτη 2013, 2014, 2015 και 2016; Εάν ναι, έχουν υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή των Ελλήνων; Έχουν παράλληλα αξιολογηθεί οι προβλεπόμενες δράσεις;

Επίσης, ζητά να κατατεθούν: α) Εφόσον υπάρχουν, οι ετήσιες εκθέσεις που έχουν συνταχθεί σχετικά με την εφαρμογή και την αξιολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά, οι οποίες υποβάλλονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 50 παρ. 2 του ν. 4139/2013, από το 2013 έως σήμερα. β) Εφόσον έχει συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, τα πρακτικά των συνεδριάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Έντονη ανησυχία από 13 φορείς για την επανεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ