ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν πτοούμαστε από διώξεις διοικητών

Καταδικαστική είναι η δικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό, για τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από προσφυγή του εκτελούντος χρέη διοικητή.

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν πτοούμαστε από διώξεις διοικητών

Το Σωματείο των εργαζομένων είχε καταγγείλει, εκδίδοντας Δελτίο Τύπου στις 26/05/2016, ότι οι δύο αξονικοί τομογράφοι του νοσοκομείου δεν λειτουργούσαν από τις 18 του ίδιου μήνα. Ο παλαιός αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος, χωρίς η Διοίκηση να προβεί έγκαιρα στη συντήρηση και επισκευή του, και ο καινούργιος δεν λειτουργούσε αν και είχε ήδη εγκατασταθεί.

Εκείνες τις ημέρες οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι προσερχόμενοι ασθενείς στα ΤΕΠ κατά τις εφημερίες του νοσοκομείου, διακομίζονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για αξονική τομογραφία. Το αποτέλεσμα ήταν να χάνεται πολύτιμος χρόνος, γεγονός επικίνδυνο για τη ζωή τους. Φανταστείτε την ταλαιπωρία και τον κίνδυνο διασωληνωμένων ασθενών από τη ΜΕΘ ή θαλάμους να μεταφέρονται για αξονική τομογραφία από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, τόνιζε τότε το σωματείο και υπενθυμίζει τώρα η ΠΟΕΔΗΝ.

«Την επόμενη ημέρα του Δελτίου Τύπου του Σωματείου υπό μορφή μάλιστα ερωτημάτων λειτούργησε ο αξονικός τομογράφος! Η Διοίκηση δύο ημέρες νωρίτερα, στις 24/5/2016, σε ερώτηση δημοσιογράφου που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα δεν γνώριζε ούτε πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη του παλιού αξονικού, ούτε πότε θα καταστεί λειτουργικός ο νέος αξονικός τομογράφος!

Επιπροσθέτως το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετακινήθηκαν υπάλληλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στο Γενικό Νοσοκομείο, υποτίθεται για εκπαίδευση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο του Σωματείου, αλλά και του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο εκτελών τότε χρέη Διοικητή και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση. Η προσφυγή εκδικάστηκε και εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου, παρότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου λαμβάνονται από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ και όποια έγγραφα ή/και άλλα κείμενα προκύπτουν υποχρεωτικά υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου βάσει Καταστατικού» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι «δεν πτοούμαστε σε καμία περίπτωση από διώξεις του οποιουδήποτε Διοικητή ή κυβερνητικού στελέχους, στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τις καταστροφικές πολιτικές που ασκούνται, οι οποίες διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία» και αναμένει ότι στο Εφετείο «θα λάμψει η αλήθεια και η αναγκαιότητα ανάδειξης του ζητήματος της μη λειτουργίας των αξονικών τομογράφων εκείνης της περιόδου».

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την υγειά τους και έχουν το δικαίωμα να απαιτούν επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των Νοσοκομείων. Είναι χρέος των Σωματείων να απαιτούν αδιάλειπτη λειτουργία αξονικών τομογράφων και εκσυγχρονισμό του ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού σε κάθε νοσοκομείο της χώρας» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ