ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερώτηση της Ν. Δ. για το Παιδιατρικό νοσ. Θεσ/νίκης & το νοσ. Άγιος Παύλος

Τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, στηλιτεύει η Νέα Δημοκρατία με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας.

Ερώτηση της Ν. Δ. για το Παιδιατρικό νοσ. Θεσ/νίκης & το νοσ. Άγιος Παύλος

Αναλυτικά, η επιστολή της Ν. Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Έχουν περάσει πάνω από τρείς μήνες, που ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κος. Κουρουμπλής, σύμφωνα με δημοσίευμα, υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα είχε δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, εκείνο της εξεύρεσης του οικοπέδου για την ανέγερση ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου.

Είχε δηλώσει: «Μου λένε ότι είναι από τα ανταλλάξιμα οικόπεδα που διεκδικεί το υπουργείο Άμυνας, διάφοροι φορείς, δήμοι, κ.λπ., αλλά νομίζω ότι όλοι θα συναινέσουν από τη στιγμή που θα εκδηλωθεί επίσημα η πρωτοβουλία ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο ίδρυμα σε αυτήν την περιοχή. Υπάρχει επικοινωνία με όλους τους τους εμπλεκόμενους φορείς, πρώτον με την Κτηματική Εταιρεία για να πάρω εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει και τι χρειάζεται, και δεύτερον με όλους τους υπολοίπους. Θα ασχοληθώ προσωπικά με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, να δω μήπως μπορεί με νομοθετική ρύθμιση να το λύσουμε για να έχουμε πλέον μία βάση καθαρή, ότι υπάρχει πλέον ένα οικόπεδο διαθέσιμο που μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί γι' αυτήν την πολύ σημαντική, κατά την εκτίμησή μου, υπόθεση, που σημαίνει ένα σύγχρονο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, ακόμη και της Θεσσαλίας», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.»

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης νιώθουν για άλλη μια φορά εξαπατημένοι από την συγκεκριμένη κυβέρνηση αφού τίποτα δεν έχει γίνει επί αυτού.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Τι έγινε με τη νομοθετική ρύθμιση του οικοπέδου του στρατοπέδου Φαρμάκη στο οποίο εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, όπως ανέφερε σε άρθρο στο THESS NEWS, ο κ. Κουρουμπλής, ως Υπουργός Εσωτερικών;
2. Είναι εξασφαλισμένα τα κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου όπως έχει υποσχεθεί εδώ και τρείς μήνες ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;»

Ερώτηση και για το νοσ. Άγιος Παύλος

Η Νέα Δημοκρατία όμως, καταθέτει ερώτημα και για το νοσοκομείο Άγιος Παύλος και ειδικότερα για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Νοσοκομείου σημειώνοντας τα εξής:

1.Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νοσοκομείου Άγιος Παύλος;
2.Ποιά είναι τα εμπόδια για την μη έλευση της σχετικής τροπολογίας η οποία αναμένονταν να έλθει πριν τρεις μήνες στη βουλή και πότε πιστεύετε ότι αυτή θα έλθει στη Βουλή; 3.Έχουν ανευρεθεί οι σχετικοί πόροι που απαιτούνται για την αναβάθμιση /ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γ. Ν. « Άγιος Παύλος» ;

Οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ