ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου για απόφαση ΣτΕ: Η κυβέρνηση κυβερνά με καθεστωτικές πρακτικές

Λάβρος κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και γενικότερα κατά της κυβέρνησης εμφανίζεται ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απομάκρυνση των διοικήσεων των νοσοκομείων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οικονόμου για απόφαση ΣτΕ: Η κυβέρνηση κυβερνά με καθεστωτικές πρακτικές

Όπως αναφέρει σχετικά ο κ. Οικονόμου, «Ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η ανοχή τελείωσε. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά.

Παρόλα αυτά, ο κ. Πολάκης επιμένει στις αποφάσεις του και επιτίθεται στο ΣτΕ. Η ανοχή τελείωσε. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πολάκης αμφισβητεί την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους 10 διοικητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ