ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη Πολάκη στο νοσ. Σύρου - Χρηματοδοτείται & στελεχώνεται λόγω των αεροδιακομιδών

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο. Ο κ. Πολάκης συζήτησε την ήδη πραγματοποιηθείσα αύξηση της επιχορήγησής του αλλά και την στελέχωση του νοσηλευτηρίου.

Επίσκεψη Πολάκη στο νοσ. Σύρου -  Χρηματοδοτείται & στελεχώνεται λόγω των αεροδιακομιδών

Κατόπιν της ξενάγησης του αναπληρωτή υπουργού στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία εκτός του κου Πολάκη και των βουλευτών συμμετείχαν, η διοικήτρια και ο αναπληρωτής διοικητής των Γ.Ν. Σύρου – Γ.Ν./Κ.Υ Νάξου Μαργαρίτα Μπουραντά και Κώστας Απιδόπουλος, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σύρου Ευάγγελος Πανοηλίας, ο διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σύρου Νικόλαος Τρίντζαλης, η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Σύρου Ελένη Αλντουβά, ενώ από το κοινό Δ.Σ. των Γ.Ν. Σύρου – Γ.Ν./Κ.Υ. Νάξου συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Σπόντης, Μιχάλης Ζόρπας, Αικατερίνη Καλογεράκη, Ανθή Περιστεράκη και Αντώνης Μαρώτης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν γενικά θέματα του νοσοκομείου, αλλά και ειδικότερα, όπως η πραγματοποιηθείσα σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης και η σημαντική ενίσχυση της στελέχωσής του, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λόγω της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, η οποία εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες στο νησί.

Κατόπιν της επίσκεψης στο Γ.Ν. Σύρου, ο αναπληρωτής υπουργός μετέβη στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον επικεφαλής των χειριστών του ελικοπτέρου NH-90, της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο πραγματοποιεί τις αεροδιακομιδές από τα νησιά των Κυκλάδων.