ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Στο στόχαστρο κυβέρνηση & ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κονδύλια του προσφυγικού

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στοχοποιεί το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή αναφορικά με τα κονδύλια για το προσφυγικό, καθώς όπως αναφέρει «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να «αξιοποιήσει» κονδύλια από το πρόγραμμα AMIF της ΕΕ για την περίθαλψη των προσφύγων διοχετεύοντάς τα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιεί τα κονδύλια αυτά για να προχωρήσει σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με τις γνωστές αισχρές ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Στο στόχαστρο κυβέρνηση & ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κονδύλια του προσφυγικού

Έτσι, αντί να ενισχυθούν τα ΚΥ και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ για να προσφέρουν δωρεάν, δημόσια, καθολική και σύγχρονη περίθαλψη τόσο στους πρόσφυγες όσο και σε όλον τον πληθυσμό της χώρας, η κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιήσει και το προσφυγικό ως ακόμα ένα πρόσχημα συνέχισης και επέκτασης του λαθρεμπορίου υγειονομικής εργασίας μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρει το Κίνημα και συνεχίζει:

«Αυτό το λαθρεμπόριο έρχεται ως πλευρά του γενικότερου παρδαλού πολύμορφου «τσίρκου» ελαστικών προσωρινών εργασιακών σχέσεων στην δημόσια περίθαλψη: επικουρικοί γιατροί που τώρα πια μισθοδοτούνται μέσω ... ΕΣΠΑ, επικουρικοί νοσηλευτές, εργολαβικοί εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις, υγειονομικοί με συμβάσεις εργασίας μέσω της ΑΕΜΥ Α.Ε., κλπ, κλπ ... Μπορεί η κυβέρνηση να «τσακώνεται» με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περί των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, όμως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ σκάνδαλο του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ (το λαθρεμπόριο υγειονομικής εργασίας με ελαστικές εργασιακές σχέσεις) συνεχίζεται και επεκτείνεται καθώς σε αυτό φυσικά ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ όλα τα μνημονιακά κόμματα.

Στις συμβάσεις όμως που απαιτεί το ΚΕΕΛΠΝΟ να υπογράφουν οι γιατροί που υποτίθεται πως θα ασχοληθούν με την περίθαλψη των προσφύγων μέσω των κονδυλίων του AMIF, υπάρχει και μια άλλη περισσότερο αμαρτωλή πλευρά. Στις συμβάσεις αυτές υπάρχει ειδική «υποχρέωση εχεμύθειας» (!) όπου ο γιατρός υποχρεούται να υπογράψει πως θα «τηρεί αυστηρά το απόρρητο ... οποιασδήποτε πληροφορίας, γεγονότος κλπ που αφορούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στους, συνεργαζόμενους με αυτό, φορείς των οποίων έλαβε γνώση εξαιτίας ή με αφορμή την παρούσα (εργασία), και να μην μεταδίδει αλλά και να εμποδίζει ή να μην διευκολύνει την μετάδοσή τους σε οποιονδήποτε τρίτο» (!!). Μάλιστα, εξ αρχής διευκρινίζεται πως ο ... «όρκος σιωπής» δεν αφορά μόνο την «διάρκεια της παρούσας σύμβασης έργου» αλλά «και οποτεδήποτε μετά την λήξη της» (!!!)».

Με απλά λόγια, συνεχίζει το Κίνημα, αν ο / η γιατρός δει ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ στην διαβίωση των προσφύγων ή δει απαράδεκτη μεταχείρισή τους από την ΕΛΑΣ και την Frontex ή δει επιθέσεις εναντίον τους από ακροδεξιές συμμορίες ή δει ανούσια επικοινωνιακά σόου (όπως στα νησιά που πολλές φορές στηνόταν κοντέϊνερ με το σήμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο απομακρυνόταν μόλις ... έφευγαν οι κάμερες χωρίς να εξεταστεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πρόσφυγας) ή δει διάφορες ΜΚΟ να αλωνίζουν ανεξέλεγκτες ή δει γενικά οτιδήποτε, δεσμεύεται ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ να μην το ... αποκαλύψει (!!!!).

Τέτοια «ομερτά» ΟΥΤΕ Η ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ...

Το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ψυχή και σώματι στην απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό. Αυτός προφανώς είναι ένας ακόμα λόγος που κυβέρνηση και ΕΕ αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να έχουν υπό την ευθύνη τους την πρωτοβάθμια περίθαλψη των προσφύγων οι δημόσιες δομές, και διοχετεύουν τα σχετικά κονδύλια στις ΜΚΟ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ : για να εξασφαλίζουν πέπλο σιωπής στην αθλιότητα και στην απανθρωπιά.

Το Ενωτικό Κίνημα, καλεί όλους τους γιατρούς στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια το Σάββατο 18 Μαρτίου, απαιτώντας δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική περίθαλψη σε όλον τον πληθυσμό αλλά και στους πρόσφυγες και μετανάστες, με ενίσχυση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κρατική χρηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ